Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slippe å få så mye oppmerksomhet?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Mitt problem blir ofte ikke sett på et problem, men det er det nå. Det har seg sånn at nesten alle i klassen mener jeg er den kjekkeste og beste:/ Flere har sagt de crusher på meg og vil bli sammen. Det vil ikke jeg. Det er ikke sånn jeg vil ha det. Blir litt irritert og sliten. Blir redd. Dt er vanskelig. Jeg vil bare ikke at alle skal gi meg såååå mye oppmerksomhet. Hva skal jeg gjøre. Føler alt er helt rotete.

Besvart 26.04.2019 10:06
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Jeg forstår godt at du opplever dette som vanskelig, det er samtidig mulig å få det bedre. 

  • Det kan hjelpe deg å snakke med noen du stoler på. Dette kan være foreldrene dine, en lærer eller helsesykepleier på skolen. Fortell at du blir både lei, irritert og redd. Det er viktig at noen andre vet hvordan du har det. 
  • Ofte når vi forteller andre om hvordan vi har det må tankene sorteres og vi "rydder" i hodet. Dette kan hjelpe deg siden du opplever det rotete nå. Det er også vanlig å oppleve dette og spesielt i din alder. 
  • Når du opplever å få mye oppmerksomhet eller at det er stor interesse rundt deg kan du forsøke å vise eller si at nå er det nok. Du kan gjerne si rett ut "nå er det nok oppmerksomhet på meg, kan vi heller snakke om noe annet" eller "jeg skjønner du er interessert, men jeg ønsker ikke dette..". Det kan være vanskelig i starten, men det hjelper å øve seg. 
  • Dersom du opplever at det er noen som plager deg ekstra mye ville jeg forsøkt å sagt i fra på en fin måte. Du kan for eksempel si litt om hva du selv opplever av å få mye oppmerksomhet og be den andre vise respekt for deg. 

 Lykke til! Jeg håper du får det bedre og at noe av dette kan hjelpe deg. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser