Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst il å prøve å snakke med noen anonymt på telefon.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på noe. For hver dag som går har jeg mye selvmordstanker. Og jeg har lys til å prøve å snakke med noen på telefon hvor man kan være anonym. Men er ganske redd. Hva skal man starte å si liksom.????

Besvart 26.04.2019 16:36
 

Svar
Hei jente 17 år

Det er bra at du vil ta tak i det som gjør så vondt og ber om hjelp! Vit at det finnes hjelp å få og at du kan få det bedre med deg selv.

Du kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og snakke med gode hjelpere der. De vil ta deg imot og hjelpe deg både i gang og hjelpe til med å åpne opp for hva som er vanskelig inni deg nå. De er profesjonelle hjelpere og har snakket med mange barn og ungdom som strever og som synes det er veldig vanskelig å fortelle om vonde tanker og følelser. 

Du kan også bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no, dersom du i første om gang tenker det er lettere for deg å chatte. 

Du kan også gå inn på nettsiden folelseskompasset.no, der kan du lære mer om følelser og få hjelp til hvordan du kan sette ord på det tankene og følelsene dine. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser