Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for døden, mor røyker mye og sier hun skal dø tidlig.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 13 år og moren min røyker veldig mye hverdag og når jeg spurte henne så sa hun at uansett etter døden er det ingen ting og når jeg spurte henne når kommer du til å dø? Hun sa 60 og det var da det begynte jeg begynte å tenke på ikke eksisterer etter døden jeg har fått mye desperasjon jeg gråter jeg er hele tiden trist. Jeg trenger hjelp plis send noen plis jeg vil ikke fortelle noen plis bare gi meg hjelp. Jeg er redd for at moren min skal dø og at når man dør så hvil man aldri se noe igjen aldri se familien min igjen aldri se noe ikke høre noe ingen ting. Politi plis få meg hjelp det er viktig. Noen ganger når jeg prøver å sove tenker jeg på døden så med en gang for jeg sjokk og tenker hva gjør jeg med livet jeg før mye panikk angrep og jeg føler at jeg blir veldig redd for å gjøre noe og det vil ikke hjelpe meg hvis du sier les en bok jeg trenger å prate med noen. Ingen andre vet at jeg er red for døden jeg tror noen tror at jeg tror på gud men jeg gjør ikke det. Hjelp meg

Besvart 08.05.2019 20:12
 

Svar
Hei

Jeg vil først  takke deg for at du er så modig å skrive om det du er redd for. Du strever med mange vanskelige tanker, og det er ikke så rart. At moren din røyker mye og sier hun skal dø når hun er 60, er veldig bekymringsfullt. Du vet at det er skadelig å røyke, men ingen vet når de skal dø. Mange røykere lever også lenge, men man kan selvfølgelig få endel plager med hosting og dårlig pust. 

Du sier ber om hjelp. Vi på Ung vet ikke hvem som skriver til oss, og kan ikke komme eller sende noen hjem til deg.  Jeg tror den beste hjelpen du kan få aller først er å snakke med helsesykepleier på skolen. Hun har taushetsplikt og du kan snakke med henne om alt du synes er vanskelig. Hun kan henvise deg til Barnevernet der du bor, hvis det er nødvendig.

Hvis du trenger noen å snakke med anonymt, det vil si, noen som ikke kan sjekke hvem du er, kan du ringe til Mental helses hjelpetelefon: Om du trenger å snakke eller skrive om livets utfordringer, kan du ta kontakt med Hjelpetelefonen. Du kan ringe gratis nummer 116 123 hele døgnet å få snakke med ansatte om enklere eller vanskeligere tema. 

Jeg er helt sikker på at du får det bedre når du har snakket med noen direkte. Jeg håper du fortsetter å være like modig. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser