Hopp til hovedinnholdet

Føler meg utesteng på skolen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente på 16 jeg har hatt tanker som å drepe meg selv, selv skade meg selv eller legge meg selv in på psykiatri flere ganger. jeg er ikke likt av noen i klassen jeg føler meg utestengt hele tiden og er redd for og gjøre ting for går med en tanke om at jeg kommer til og bli mobbet eller det blir spredd rykter. det er flere i klassen som har spredd rykter om meg eller baksnakket eg til folk som var venn med meg men som dropper meg. jeg har vurdert å skulke skolen flere ganger og er glad hvis jeg blir syk eller skall bort fra skolen. vi bruker og sitte to og to i klasserommet med deiste 4-5 ukene har jeg sittet alene for ingen vil sitte med meg, å lærerne sier ingen ting på det. jeg begynte og snuse etter jul for å få tanken på noe annet men det hjelper ikke serlig mye. jeg går med en angst inni meg heele tiden å det gjør meg sliten. jeg sliter veldig mye meg selvtilliten og jeg liker ikke meg selv. jeg får ikke tilog konsentrere meg timene så jeg klarer ikke å henge med.

Besvart 19.05.2019 22:54
 

Svar
Hei jente 16 år!

Først vil jeg si at jeg er veldig lei meg for at du har måttet vente så lenge på svar. Det er trist å høre at du opplever å ha det slik i skolehverdagen. Når man har det vondt og vanskelig over tid kan mange få tanker om å skade seg selv eller ta sitt eget liv. Selvskading og selvmord er et resultat at en ønsker få utløp for smerte eller slippe unna alt. Det høres ut i ditt tilfelle som at her er det mange som kan hjelpe og heldigvis finnes det god hjelp å få. 

Foreldre kan være en god støtte når man har det vanskelig. Kan du snakke med de om hvordan du har det? man har behov for ekstra omsorg og kjærlighet når man har det vanskelig.

Noen å snakke med om hvordan du har det. På denne måten kan du få ryddet litt i hva du synes er vanskelig og hvordan du kan løse dette. Helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom har god kompetanse til å hjelpe deg. De kan både hjelpe deg sende henvisning til psykologisk behandling for barn og unge (BUP). 

Det er viktig at skolen får god informasjon om hvordan du har det. De har nemlig stort ansvar for å tilrettelegge og ta tak i eventuelle konflikter.

Når man står i så mye vondt over lang tid vil dette påvirke både konsentrasjon, motivasjon og selvtillit. Angst er heller ikke uvanlig da. Psykologisk førstehjelp kan hjelpe deg rydde og sortere litt i tankene. Her kan du også bli mer kjent med hvordan de påvirker deg og jobbe med strategier for å håndtere vanskelige situasjoner og følelser. Jeg har lagt ved noen artikler du kan se på.

Om du trenger noen å snakke med nå kan du ta kontakt med Kors på halsen 800 333 21 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123. Her møter du dyktige rådgivere som kan hjelpe deg. 

Sender deg allverden av tanker og klemmer. Ta godt vare på deg selv!

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser