Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke lyst til å leve lenger.....

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ikke lyst til å leve lenger. Har prøvd å ta livet mitt noen ganger, men det har ikke funket. Jeg prøvde igjen idag, men "glemmer" alltid å ta den siste tabletten for at det skal gå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør dette, men det skjer bare. Igår kveld begynte jeg å gråte og trengte virkelig en klem av mamma, så jeg sa jeg hadde vondt i magen. Det samme skjedde på skolen idag. Jeg vil jo ha hjelp, men vil ikke at mamma og pappa skal finne ut av det. Det er ikke noen spesiell grunn til det, men jeg er vel som alle andre som ikke liker å vise svakheter og følelser. Det er ikke aktuelt å fortelle mamma og pappa noe. Hva skal jeg gjøre? trenger hjelp fort, ellers er jeg redd det skjer igjen snart.

Besvart 13.05.2019 18:59
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Det er bra du kan fortelle til oss hvordan du har det akkurat nå! Jeg forstår at du strever!

Det er bra at du lytter til den stemmen inni deg som får deg til å ikke ta den siste pillen! Det viser at du har lyst til å leve selv om det er mørkt akkurat nå!

Selvmordstanker handler ofte om at man vil at det som gjør vondt skal forsvinne mer enn at man faktisk ønsker å dø. Kanskje det er slik for deg?

Det høres ut som du strever med mye inni deg som blir uoversiktlig for deg å forstå hva handler om. Derfor søker du trøst og du er lei deg! Det er en helt naturlig reaksjon og respons og det handler ikke om at man er svak!

Vi har alle mennesker evnen til å naturlig søke trøst når vi har det vondt! VI trenger ikke gå med alt helt alene!

Det å si at man har vondt i magen er kanskje litt lettere og si til noen enn at man har det vondt inni seg fordi man ikke har det bra.

Mitt beste råd til deg er å våge og snakke om det som skjer inni deg. Ved å snakke om det så vil selvmordstanker forsvinne! Det hjelper å snakke med noen!

Jeg forstår at det kan være skummelt og snakke med foreldre men det er kanskje likevel de som er nærmest? De rundt oss forstår ofte mer enn vi tror og de vil gjerne hjelpe!

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Det er nyttig å dele sine tanker med noen og snakke om hva som gjør at du får lyst til å dø.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

God klem til deg - du er god som gull!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise