Hopp til hovedinnholdet

Jeg stoler på denne læren, bør jeg fortelle han om kuttinga og sånt også.

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei
Jeg er en jente på 16 som sliter veldig..
Nå er det de siste ukene på 10 trinn. så det er vedlig mye å gjøre. Bare det at jeg henger veldig lang etter pga mye fravær siden jeg har så mye stress smerter, som legen sa. Jeg har gått glipp av mye som jeg trenger til eksamen.
Jeg klarer ikke ta igjen noe, eller å gjøre det jeg må nå.. Jeg har konstant vondt i hode.. Ofte så vondt at jeg blir så svimmel at jeg ikke kan gjøre annet enn å sitte ned.
pluss at jeg sliter med mye annet også. Vi skal flytte, noe som er mye jobb med pakking og vasking. mamma kan ikke gjøre noe, siden armen hennes er betent.

Også er det at jeg sliter med at jeg kaster opp maten hele tiden, og jeg kutter meg selv.. Det er ingen som vet det.

Og lille broren min bor hos faren min som er alkoholiker. Jeg bodde der før, men han kasta meg ut i høst. .Jeg var den eneste lille broren min kunne snakke med. og nå sier han på skolen at han skal ta selvmord ogsånn. jeg er livredd for han. sa til barnevernet at faren min drikker en del.. men de trudde ikke på meg siden moren min ikke drikker noe som helst, og sa bare at jeg overdriver alt for mye. og at det var for alvorlig til tulle med.. Å istede for å få lille broren min hit med oss. så trua de meg med at hvis jeg ikke gjorde som dem sa måtte jeg flytte til fosterhjem, siden mamma er psykisk syk. Men det er uansett bedre enn faren min, som er full veldig ofte, og kasta ting på meg. Jeg er så redd for at han skal begynne å gjøre mot broren min som han gjorde mot meg.

Jeg prøvde å snakke med både helsesøster og sosiallærer på skolen. Men det ente bare at de brukte det jeg sa til dem imot meg.. det føltes sånn i allefall. jeg fikk høre det andre plasser i allefall, selv om de sa at de hadde taushestplikt. tør ikke si mer til dem.

Men det er en lærer som tror på at faren min drikker.
har lærere like mye taushets plikt som for eks. helsesøster.
Jeg stoler på denne læren, bør jeg fortelle han om kuttinga og sånt også. det plager meg veldig, for jeg klarer ikke slutte, og jeg gjør det nesten hverdag.

det å kaste opp maten gjør jeg ikke med vilje.. syns ikke jeg er for fet eller noe.. jeg klarer bare ikke å spise mye om gangen.

og eksamen kommer om noen dager bare, og jeg vet mindre enn halvparten av det jeg skal.

jeg orker snart ikke mer.
håper på svar fort
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Slik som situasjonen din er nå er det viktig at du har noen å dele dine tanker og følelser med. Du forteller at du har snakket med læreren din og dette synes jeg er kjempeflott av deg. Kontakt gjerne læreren din igjen. Han/hun har ansvar for å hjelpe deg. Det er ikke enkelt å snakke med noen om tema som er sårbart eller vondt. Du kan kanskje vise læreren din det du har skrevet til oss, noen ganger er det lettere å skrive ned tankene sine enn å fortelle om dem. En lærer har også taushetsplikt, men denne er ikke like streng som helsesøsster/legen sin.

Du kan også ringe 800TRYGG (telefon 800 87944). Det er en hjelpetelefon for barn og unge som har behov for å snakke om vanskelige opplevelser rundt voksnes rusmisbruk. De har åpent hver dag fra 14 – 20 og der kan du være anonym, det vil si at de ikke vet hvem du er.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om kultur?

Hvilket av disse er et fond du kan søke om du har et kulturprosjekt (som en egen filminnspilling eller et band) du trenger penger til?