Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever et stort ubehag/angst ved puppelek. Normalt? Hvorfor?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg opplever et stort ubehag/angst ved puppelek. Altså når noen suger,tar,slikker eller generelt leker med nipplene mine. Jeg får veldig ekkel følelse i magen, akkurat som om noe klomper seg, samt veldig hjertebank. Er dette normalt? Og eventuelt hvorfor skjer dette? Slitt med dette lenge.. på forhånd takk! :)

Besvart 21.05.2019 18:21
 

Svar
Hei jente 19 år. 

Det er ikke vanlig at man får et stort ubehag/angst ved puppelek. Det høres ut som om kroppen aktiverer seg som om det er farlig, det som skjer. 

Hvorfor du reagerer slik, er det vanskelig å svare på.

Du må snakke med en fagperson om dette. Du kan snakke med en fagperson på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Noen helsestasjoner for ungdom har personell som er dyktige på akkurat dette. Fastlegen kan også henvise deg til tjenester som kan noe om dette.    

Mens du venter på hjelp, kan du sette grenser, slik at partneren ikke tar på puppene dine. Du bestemmer over kroppen din! Du kan si at puppene foreløpig ikke skal tas på eller stimuleres. Hvis partneren spør hvorfor, trenger du ikke svare hvis du ikke vil. Hvis du vil si nor, kan du si at du ikke liker det og at du jobber med det. 

Snakk med helsepersonell!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser