Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få det bedre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg ble voldtatt når jeg var 12-13 år gammel jeg sa ikke ifra til noen som helst og det har nå ca. 3 år senere kommet opp. jeg merker at jeg sliter sikkelig nå, jeg har ingen motivasjon til å stå opp eller gjøre noe som helst, jeg vil bare være alene, jeg får flashbacks og får aldri sove lenger. før når jeg var 13 år, måtte jeg gråte meg selv til søvn får å klare å sove det tok kjempe lang tid før jeg klarte å sovne vanlig. jeg er redd for at et starter igjen nå... men det er ingen som forstår meg og jeg skjønner ikke hva jeg skal gjøre.. er det noen medisiner man kan ta??

Besvart 20.05.2019 09:09
 

Svar
Hei Jente 16

Takk for din henvendelse. 

Det er veldig leit og høre at du har det så vondt.

Det er nok dessverre ingen medisiner som kan fikse dette, men det er  viktig at du får pratet med noen. En slik hemmelighet er vond å bære, og det skal du heller ikke. Når man har det vondt er det veldig godt å ha noen å snakke med, slik at man kan dele tanker og følelser. Noen gode voksne du kan ta kontakt med er  foreldrene dine, helsesøster, lege og eller en trygg voksen du føler du kan snakke med.


Du kan også ringe to døgnåpne telefoner . Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 111 116 , nettside www.116111.no . Eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , nettside www.incest80057000.no .
Disse vil prate med deg og kunne gi deg noen råd.

 

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep