Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg tørre å møte han jeg liker?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har lenge slitt sosialt med folk, har vært deprimert og sliter med sosial angst, men vil få nye venner. Bestevenninna mi startet i en annen klasse og hun ba meg legge en i klassen hennes til på snap, men jeg nølte og han la meg til bare dager etterpå (tilfeldig). Vi har snakket i litt over 3mnd på snap og jeg liker han veldig godt og jeg skjønner hvorfor venninna mi mente vi passet. Problemet mitt er at jeg er så dårlig på kontakt f2f... jeg har unngått han i gangene og tørr ikke møte/snakke med han IRL, selv om vi snakker veldig mye på snap. Jeg tror han er litt lik meg på det å være sjenert, men jeg er veldig redd... jeg vil jo bli kjent med han fysisk, men angsten kommer hele tiden og jeg er redd han ikke vil like meg eller syntes jeg er stygg. Hvordan skal jeg tørre å møte han, hvordan skal jeg si at jeg vil møte han, hva skal vi gjøre og hvordan skal jeg ikke være så redd for at han ikke skal like meg? (Jeg er en som overrekker mye og som har slitt med mobbing og baksnakking)

Besvart 26.05.2019 23:00
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har fått kontakt via snap med en gutt du liker. 

Når jeg leser det du skriver så tenker jeg at du på mange måter reagerer sånn mange reagerer når de er forelsket? Angst handler ofte om at man overvurderer hvor "farlig" eller "skremmende" en situasjon er og at man undervurderer egne evner eller muligheter til å mestre en situasjon. Hvis dere begge er sjenerte så trenger dere kanskje mer tid begge to før dere er klar for å møtes i virkeligheten.

Kan du skrive eller si noe om at du er sjenert på snap? Sånn at du unngår at han misforstår og tror at du ikke vil treffe han? Du kan vente til han eventuelt tar initiativ til at dere skal møtes.

Det er naturlig at følelsene koker, at man har mye reaksjoner i kroppen og mange tanker om at man ikke er god nok for den man er forelsket. Kanskje han også tenker at han er redd for at du ikke synes han er god nok? Ta tiden til hjelp og vent til han tar initiativ. Hvis du skal treffe han så er det lurt om du er nysgjerrig på hva han liker og hva han er interessert i. Prøv også å del litt av det du er opptatt av. Hvis han vil treffe deg så vil han nok bli litt mer kjent med deg. Se andre tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser