Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Jeg føler at klassen har ødelagt selvtilliten min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler at klassen på en måte har ødelagt selvtilliten min.. nå føler meg utrygg og føler at jeg har sosial angst pga dem.. De har ikke mobbet meg elns, men de var gjort mange gale ting som gjør meg sånn utrygg med klassemiljøet og andre mennesker i hverdagen. Jeg klarer ikke noe mer. Vil ikke fortelle mamma og pappa om det fordi de kommer ikke til å forstå: "det går fort over" eller "det skjer med alle". Og da blir det verst i ungdomsskolen fordi alle kommer til å begynne å gjøre enda verre ting f.eks brenne en søppelkasse, eller hooke m hverandre. Hva skal jeg gjøre?? Kan ikke bytte skole siden dette er den eneste skolen som er nærmest(20 min)

Besvart 26.05.2019 09:47
 

Svar
Hei!

Det må være vondt å ha en opplevelse av at klassen din har ødelagt selvtilliten din. 

Det er godt å høre at de ikke har mobbet deg. Det er heller ikke lov.

Du opplever likevel at de har gjort mange ting som har gjort deg utrygg. Du nevner ikke noe om hva det er de har gjort og hva som har bidratt til at du føler det på denne måten. Det er heller ikke alltid så lett å sette ord på slike ting. 

Du tror ikke at foreldrene dine kan hjelpe deg og tenker at de ikke vil forstå deg. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen. Hun er vant til å snakke med ungdommer som har det som deg. Du kan gjerne vise det du har skrevet til oss, så blir det lettere å forklare.

Hun kan hjelpe deg til å bli litt tryggere på deg selv, slik at du ikke lar andre ødelegge selvtilliten din. Da vil du heller ikke grue deg så mye til å begynne  på ungdomsskolen. 

Snakk gjerne med helsesykepleier nå før sommerferien, så kan du få noen tips og råd om hva du kan jobbe med selv for å bli sterkere og tryggere. Så kan hun følge deg opp når du begynner på skolen igjen etter sommerferien.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese.

Håper svaret mitt er til hjelp for deg og ønsker deg lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser