Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er tankene og følelsene mine bare et stort kaos?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. en stund nå i et par måneder har jeg hatt mange forskjellige følelser som går opp og ned, det er dager der det er helt fint, men det er dager der jeg også er helt nedfor og lei meg, jeg har dårlig selvtillit og selvfølelse, føler jeg ikke er bra nok, føler meg utfor og oversett blant vennene mine og at noen av de liksom ikke bryr seg så mye om meg selvom de gjør det, spesielt hun ene venninna mi virker bare som at hun overser meg fullstendig noen ganger, f.eks ofte så viser hun noe til de andre også for ikke jeg se det og hun vil liksom ikke at jeg skal se hva det er så hun «gjemmer» liksom mobilen bort åsånt. hun er spesielt frekk mot meg noen ganger (hun er det mot de andre og) det sårer meg. det virker også som at dem ikke hører meg og d er ikke særlig gøy. jeg vil på en måte snakke med helsesøster på skolen elns, men jeg føler ikke at problemet mitt er stort nok og jeg vet ikke hvordan jeg skal sette ord på følelsene mine, alt er bare surr.

Besvart 22.05.2019 20:53
 

Svar
Hei jente 14 år!

Det du skriver her er det faktisk veldig mange i din alder som kan oppleve, da tenker jeg spesielt på at dagene kan være så ulike og at du kan miste troen på at du er god nok. 

Dette handler både om at du er i puberteten og samtidig som du skal finne ut av hvem du er. Mange blir mer bevisst seg selv og andre. Venner er enda viktigere nå enn før, derfor kan opplevelsen av å bli holdt ute være vond. 

Det er ikke et for lite problem, gå til helsesøster/helsesykepleier og fortell hva du opplever. Da kan du få hjelp til å "rydde" i tankene dine og støtte til å tenke at du er god, og styrke til å kunne si i fra når du opplever å bli oversett. 

Det er godt å fortelle andre hvordan vi har det, også er det viktig at noen andre kan høre på deg. 

Har du muligheten til å snakke litt med venninnen som du opplever overser deg og holder ting hemmelig? Kan du forsøke å fortelle henne litt hvordan du opplever det? Kanskje er hun ikke klar over at det sårer deg. 

Det er kanskje den beste måten å få det bedre på når det gjelder opplevelsen av å ikke bli inkludert. 

Noen ganger kan det også være ok å finne noen andre å være med, så blir det kanskje ikke så spennende for de andre å holde noe hemmelig. Er det noen andre i klassen eller på skolen du kunne tenke deg å være med eller bli bedre kjent med? 

Det betyr ikke at du skal slutte å være venninne med de andre, men det kan være godt å ha andre å være med av og til. 

Håper noe av dette kan hjelpe deg videre. Jeg håper du får dette til. 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser