Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente som sliter med en del problem, deriblant angst.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei, jente 15 her. :)

jeg er ei jente som sliter med en del problem, deriblant angst. Jeg har vært innlagt på psyk. avdeling, i ca en mnd, pga tanker og selvskading. Nå som jeg har kommet hjem fra sykehuset ( np nylig ) så har ting gått litt bedre, og jeg har ikke kuttet meg selv på lenge! :)
men den siste uken nå, så har jeg begynt å kjent på meg at det bygger seg opp til at jeg må gjøre noe, og jeg vil ikke gå tilbake til der jeg var før.. ( med kutting ol. )
så jeg har faktisk, ja, lyst til å røyke. Jeg har røkt noen ganger før på fest, jeg vet det er skadelig, men uansett. det er bedre enn å kutte seg selv?
Jeg er frisk fysisk, har ikke noe allergier eller noe. Men fortsatt er jeg redd at jeg er allergisk mot røyk. men hva er sannsyneligheten da, når jeg ikke er alergisk mot noe annet liskom? Og jeg har bodd med folk som har røyket, smugrøyket, vært med folk som har røyket, og ikke merket noe. men nå, nå som jeg tenker å begynne, bare sånn, to røyker per dag kansje, så jeg holder meg i sjakk, så begynner jeg å tenke på dette. Helt ærlig, jeg vet dere ikke vil råde meg til å røyke, men helt ærlig; Det er ikke så stor sjanse for at jeg er allergisk, er det?

Håper på svar snart, jeg er veldig urolig og vet ikke hvor lenge jeg klarer å holde ut.. ( ps, takk for fin side!! :) )
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Så fint at du synes ting går bedre. Det er bra at du kjenner deg selv så godt nå, at du vet at det bygger seg opp til noe vanskelig. Det er da viktig at du prøver å bruke noen stategier for å komme deg på riktig kurs igjen. Lærte du noen måter du kunne takle stress på når du var innlagt?

Det er ikke noen løsning å starte å røyke, da lager du deg bare et problem. Du er bare 15 år og bør tenke på helsen din for årene fremover. Jeg synes du skal prøve å ringe å få snakke med en på den avdelingen du var lagt inn, fortell hvordan du har det nå. Du har kanskje også en god fastlege eller går du til BUP?

Det er viktig at du har gode støttespillere rundt deg fra familie, venner og helseapparatet. Ofte kan det være fint å snakke med helsesøster også. Snakk med noen før du gjør noe med deg selv. Du er en reflektert jente, ønsker deg lykke til :-)

Har lagt ved en artikkel du kan se på under svaret
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Foreldrene dine sier ja, og du løper til seilflyskolen for å starte utdannelsen. Hvor gammel må du være?