Hopp til hovedinnholdet

Lurer litt på om hun kan få en psykose.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. 1. Er det slik at alle kan få en psykose? Jeg er ikke diagnotisert med noe og er ganske frisk, kan jeg likevel få psykose? Og hva skal til for at friske folk evt kan få det?. 2. Hva går gjennom hode på drapsmenn? Og folk som bryter loven generelt? Hvis de har en psykisk lidelse, hva er det som gjør at folk får akkurat den psykiske lidelsen? Hva skjer i hjernen? "Koblingsfeil"?

Besvart 31.05.2019 08:59
 

Svar
Hei

1. Psykose, som andre psykiske lidelser, har sitt utspring i en kombinasjon av arv og miljø. Man tenker at arven er en sårbarhet som kan slå inn dersom man blir utsatt for eller utsetter seg selv for en del miljømessige faktorer. Disse kan f.eks. være bruk av rusmidler eller å bli utsatt for f.eks. store traumer. 

Ja det er i teorien mulig for deg å bli psykotisk, men jeg tror det er liten sjanse for deg!

2. Hva som går i gjennom hodet på drapsmenn eller drapskvinner vet jeg ikke. Det kan så mange ting som skjer i forkant og under et drap at det blir et for stort spørsmål å svare deg på.

Men noen drapsmenn/kvinner har en psykisk lidelse, men jeg tror at det er fåtallet. Det skjer veldig mange drap i affekt som ikke handler om psykisk lidelse.  

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser