Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å se journalen min hos helsesykepleier og psykologen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er mulig å se journalen min som helsesøster og psykologen min skiver i, jeg vet at i hvertfall helsesøster har skrevet litt, men jeg finner det ikke da jeg logger inn der man skal kunne se journalene mine, jeg fant ikke engang timer hos fastlegen som jeg har vært på, og jeg lurer på hva helsesøster tenker om det jeg forteller til henne, for det er mulig jeg har angst og depresjon, men jeg har aldri fått avklart dette, utenom da jeg var hos psykologen for noen dager siden, da viste han tegn på at jeg har angst...

Besvart 03.06.2019 12:17
 

Svar
Hei jente 16 år! 

Ja, du har mulighet til å se journalen din som helsesøster/helsesykepleier har skrevet og det psykologen har skrevet. 

I følge forskrift om pasientjournal står det at: Pasienten har rett til innsyn (lese) i journal etter reglene i pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 og personvernforordningen artikkel 15, jf. helsepersonelloven § 41.

For å kunne lese denne må du først snakke med helsesykepleier/psykologen og be om å få utskrift.

Det er også viktig at du forteller hvorfor du ønsker å lese denne. Kanskje har de ikke vært tydelige nok med deg. Det er viktig at de vet hva du tenker og opplever. Da kan de også kunne hjelpe deg bedre.

Noen ganger kan det hende at helsesykepleier og psykologen heller ikke vet helt hva som plager deg. Da er det også vanskelig å gi deg et godt svar på om det er angst eller depresjon eller for eksempel begge deler.  

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser