Hopp til hovedinnholdet

Jeg gjorde det slutt med kjæresten

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei For en mnd begynte jeg å skulle gjøre det til slutt med kjæresten, men har ikke motet for noen dager siden. Og jeg sa grunnen og alt tidlig, og følte at jeg ble overbelasta og stressa av forholdet. Så jeg sender han melding. Hvor jeg skrive at jeg ville slå up med han. Og sende da denne meldingen til han, og jeg skrive også at jeg ikke klarte å prate med han. Han ringte flere ganger, og til slutt fikk han noen til å kjøre fra der han har hybel og hjem til meg. Vi snakket da om at han hadde bare tenkt på seg selv og ble irritert visst jeg vill hjem.Vi hadde en periode hvor han ikke lot meg dro hjem slikt at jeg fikk støttet moren min etter at både hunden og katta døde men jeg fikk likevel ikke dra hjem, han forventa at jeg skulle bli igjen. Grunnene til stresset var at jeg alltid ble satt i et dilemma.Han sa han skulle forandre seg til bedre. Men jeg ga han en ny sjanse. Men jeg lurer på hva som er viktig å tenkte på etter alt det som skjedde med forholdet til meg og kjæresten min?

Besvart 16.06.2019 23:47
 

Svar
Hei

Det høres ut som at det har vært vanskelig med kjæresten din. Du forteller at du har prøvd å slå opp med han, men jeg forstår det som at du ikke har motet til det?

Uansett synes du er veldig modig som sender spørsmål til oss, og som søker råd og veiledning. Du forteller at han ikke har latt deg dra hjem. Det er ikke lov i henhold til norsk lov. Man kan ikke nekte noen å dra hvis de ønsker det. Dette viser veldig usunne tegn. En kjæreste skal ikke bestemme hva en gjør og ikke gjør i en relasjon. Man kan bare si at man ønsker at ... og håper at..., men ikke kontrollere. Det viser mangel på respekt og omsorg, og kan ofte endre seg til det verre. Desverre.

Jeg forstår det som at du har gitt han en ny sjangse. Det er ofte slik at vi tenker at de skal forandre seg. Iblant så kan de gjøre det, andre ganger klarer de ikke det.  

Mitt råd til deg er for veien videre: å finne ut av hva du vil, ta en besluttning og stå for det. Det kommer til å være vanskelig, tungt og tvil kan komme imellom. Men du må tenke HVA er det som er best for meg? HVORDAN kan jeg komme meg dit?

Det sunneste er nok å ta seg selv bort fra situasjonen, slik at hans problemer og utfordringer ikke går utover deg. Det høres ut, slik du ordlegger deg her til oss, at du selv opplever at det er vanskelig å ha det slik du har det nå.

Du har prøvd å gå fra han flere ganger og at du tar han tilbake for at du er så glad i han. Du kommer nok fortsatt til å være glad i han. Men det er ikke alle vi er glade i som er bra for oss å ha som kjæreste eller venn, eller i livene våres for den del. Du kan gjerne henvise han til andre som kan hjelpe han, slik at du vet at det er noen andre som er der for han, enten av hjelpetjenester eller til hans venn/foreldre/familie medlem.

Det er mange faktorer som er usunne her som du nevner, og når man er sammen med noen som sliter som kjæresten din gjør, så kan det ta en stor del av hverdagen og oppmerksomhet. Du som ikke har gjort noe galt, får også dårlig samvittighet, usikkerhet og det kan lede til nye sjangser og nye runder.

Gjør det som er best for deg, og pass på at du har det bra. Hva enn du velger så skal det føles som et trygt og godt valg for deg.

Helsestasjon for ungdom, helsesykepleier på skolen, foreldrene dine eller andre venner kan hjelpe deg med å få det bedre. De kan også hjelpe deg ut av forholdet hvis du trenger veiledning til hvordan du skal kunne gjennomføre det i praksis, hvis det er det du ønsker.

Les artiklene under, de har mange råd. Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser