Hopp til hovedinnholdet

Har mange venner, men samtidig ingen venner

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei har mange venner men har samtidig ingen venner er invitert på bursdager og fester og sånn og føler egt at jeg har det ganske hyggelig da har vært på 3 fester siden ferien har starta og skal på en i morra i hjem og neste helg men alle jentene planer alltid og møtes og overnatte hos hverandre uten meg og uten at jeg vet det ser det bare når de legger det ut tørr ikke å si noe og har ingen og snakke med hva skal jeg gjøre føles jævlig skipt og være alene når jeg er på skolen er jeg altid inkludert i vennegjengen og sånn men de er altid sammen utenfor skolene og i feriene og jeg er aldri med

Besvart 30.06.2019 00:35
 

Svar
Hei jente 15 år!

Jeg forstår at du føler deg ensom og/eller ikke inkludert i vennegjengen til tider. Du forteller også at du blir invitert til sosiale arrangementer og det høres ut som at du allerede har gjort mye.

Samtidig så ser du at vennegjengen iblant gjør ting uten deg og at det er sårende.

Jeg tenker hva  med at du tar initiativ til overnatting eller andre sosiale ting i vennegjengen? Du kan også prøve å være litt mer frampå og si at neste gang de skal gjøre noe, så si ifra til meg for jeg er gjerne med jeg også! Iblant så kan folk tro at en er opptatt med andre ting og at du ikke har tid. 

Eller si til en av de at du liker godt og stoler på, at du vet at de møtes iblant og at du syns det er litt leit når du ikke blir invitert.

 

Det kan også være lurt å vurdere hvor gode venner du syns de egentlig er? Om det kanskje kan være på tide å se etter noen andre du også kan bli bedre kjent med?

Da har du også noen anledninger foran deg i form av fest eller sosiale arrangementer som du er invitert på videre.

Jeg tror det kan være godt for deg å snakke med noen om hvordan du har det, enten det er foreldre, helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom.

Å føle seg ensom i ungdomsårene er ofte vanlig. Man kan ofte også føle seg ensom med flere mennesker, som er venner med en i en sosial setting og det er mange som har det sånn. 

Det er når det blir sånn over lengre tid at man da kanskje bør se om det er noe man bør få hjelp til eller kanskje utforske ved seg selv i form av selvfølelse eller selvtillit, eller ensomhet og om man egentlig er ensom eller om det er en følelse man har og redsel for å være det.

Ønsker deg lykke til og håper noen av disse svarene hjalp deg. Les artiklene under de kan være til god hjelp! :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser