Hopp til hovedinnholdet

Vil ta overdose som ikke er dødelig for å få hjelp

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, dette er sikkert et dumt spørsmål. Men jeg ønsker å ta en overdose som ikke er dødelig. Jeg tenker å ta sertralin. Grunnen til at jeg vil ta overdose er for å få folk til å forstå at det er nok nå. Hvor mange mg trenger jeg å ta for å merke symptomer og havne på sykehus? Det står på felleskatalogen at maks anbefalte dose er 50 mg. Holder det da om jeg tar 500mg? Ikke skriv at jeg skal snakke med noen, jeg har prøvd...

Besvart 14.08.2019 10:55
 

Svar
Hei

Vi her i ung.no kan ikke si noe om hvordan man tar overdose. Jeg skjønner at dette virker som en god måte å vise verden hvordan du har det, men det går ikke an å planlegge en overdose som ikke er dødelig. Det er usikkert og veldig farlig, og det kan være dødelig. 

Du skriver at du har prøvd å snakke med noen og ikke ønsker råd om dette, men du bør prøve igjen. Jeg vil råde deg til å kontakte noen med en gang som du kan få hjelp av.

Det finnes mange muligheter for å få hjelp. Dersom du klarer å åpne deg for foreldrene dine så er det veldig bra. De bør vite om hvordan du har det nå, slik at de kan være gode omsorgspersoner for deg nå. Det tenker jeg du trenger. Hvis du synes det er lettere å kontakte noen utenfor familien så kan du enten gå til helsesøster, fastlegen din eller helsestasjon for ungdom.

Det er viktig å snakke med andre om det når man har det vanskelig. Mange synes det kan være vanskelig å beskrive for andre, men vi vet også at det kan være til hjelp. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123. soschat og korspåhalsen har også chattetjenester hvor du kan være anonym, link finner du her og her.

Det viktigste er at du ber om hjelp og at du ikke forsøker å ta en overdose! Uansett hvor vanskelig du har det nå så er det fullt mulig å få det bedre. Det lover jeg deg!

Se også disse artiklene: 
Alarmtelefon 116 111 for barn og unge

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Depresjon og selvmordstanker

Depresjon og negativ tenkning

Enkle råd når livet er vanskelig

Ta vare på deg selv!

 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser