Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg komme meg ut av dette?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har vært deprimert over ett halvt år nå. Mamma er også deprimert og jobber ikke, hun har mye vont i kroppen. Fikk vite idag at mormor har fått kreft, som gjør ALT mye værre. Skolen begynner om 1 uke, hverdagen er verst. Klarer ikke å følge med i timene, med en gang jeg kommer hjem sover jeg i noen timer. Jeg er med på ett fotball lag. Jeg er veldig lite på trening fordi jeg klarer bare ikke. Hater å snakke om følelsene mine, så vet ikkr hva jeg skal gjøre. Jeg bare hater alt. Gråter veldig ofte å jeg bare vet ikke hvordan jeg skal komme meg ut av alt dette. Noen tips?

Besvart 14.08.2019 18:49
 

Svar
Hei

Så vondt å høre at du har det så vanskelig. 

Når jeg leser det du skriver blir jeg veldig opptatt av at du må få hjelp til å få det bedre. 

Du står i mye som er vanskelig. Det at moren din er nedstemt og har mye vondt gjør at hun mest sannsynlig ikke klarer å være like tilgjengelig og hjelpsom som hun pleier. Da er det viktig at du har andre rundt deg som kan passe på deg og hjelpe deg på den måten som du trenger akkurat nå. 

Jeg ser du skriver at du ikke liker å snakke om følelsene dine. Det er ofte veldig vanskelig å få det bedre på egenhånd og jeg anbefaler deg virkelig å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. 

Du kan feks. ta kontakt med helsesykepleier på skolen din, Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Dersom du kjenner at det er vanskelig å fortelle de hvordan du har det kan du kanskje vise de det du har skrevet her, samt svaret mitt? 

Du kan også ta kontakt med psykisk helsehjelp for barn og ungdom i kommunen der du bor. Du finner ofte god informasjon om tilbudet i kommunen på kommunen sine hjemmesider. 

 Det er viktig at du ikke blir mye alene med alle de vanskelige tankene og følelsene dine. Prøv å vær sammen med venner og familie som gir deg energi. Forsøk å gjøre mye av hyggelige ting som du liker å holde på med. 

Her finner du gode tips for hva du kan gjøre når du er deprimert. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser