Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke å støtte kjæresten i at skole er fælt, vil ikke krangle. Råd?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en kjæreste, og jeg vil si at vi har det veldig bra, men problemet er at jeg ikke klarer å være støttende angående forskjellige ting. For eksempel synes han at skole er så fælt, noe som går utover oss på skolen... vi går i samme klasse. Han sier at det er noe han sliter med og at han skulle ønske at jeg kunne støtte han i det istedet for å bli sur for at han misliker skolen. Jeg skjønner at han vil at jeg skal støtte han. Men jeg klarer det ikke. Selv så er jeg glad i skolen og synes at det er nyttig. Så vi har to helt forskjellige meninger om det, og det synes jeg er vanskelig. Jeg skulle ønske jeg kunne se det fra hans synspunkt, og at jeg kunne være støttende istedet for den sure kjæresten jeg er... Jeg vil ikke krangle mer på skolen pga det. Har dere noen råd til hva jeg kan gjøre? Takk på forhånd! ;)

Besvart 14.08.2019 21:49
 

Svar
Hei, jente på 15 

Takk for spørsmålet ditt!

Så flott at du liker skolen! :) Dette er et veldig godt utgangspunkt for deg og vil nok gjøre at du er godt rustet til å få med deg mye som du vil ha god nytte av senere.

Jeg forstår godt at denne situasjonen er frustrerende. Men er det egentlig nødvendig at du skal støtte han så veldig i dette? Jeg tenker at du selvsagt ikke trenger å være sur mot han men at du kan si noe sånn som at "dette vet du at vi er uenige om så jeg klarer dessverre ikke å sette meg helt inn i hvordan det er for deg, men jeg ønsker virkelig ikke å krangle". 

Det blir ikke bedre for han angående å trives med skolen dersom han bare er inne i et spor der han synes skole er fælt -> du bekrefter han på det -> han gjør ikke noe med det og fortsetter å fortelle deg at skolen er fæl. Jeg tenker at dersom han har problemer med å komme seg gjennom skolen av vegring for skolearbeid eller av andre grunner sliter med skolearbeid så kan han snakke med sosiallærer eller rådgiver eller lærer for å se om det er noe som kan gjøres/tilrettelegges for at ting skal bli bedre. Dersom han sliter med seg selv (har det vanskelig sosial f.eks) og derfor har det tungt på skolen så er det lurt å snakke med helsesykepleier (tidligere "helsesøster") eller helsestasjon for ungdom for å få råd til hva han kan gjøre for å snu dette. 

Jeg tenker at du kommer til å angre om du bruker for mye av din energi på å støtte han i noe som åpenbart ikke er bra for verken han eller deg. Du kan fortelle at du ønsker å gjøre det bra/trives på skolen og at du håper at han respekterer dette. Det at han ikke trives på skolen er dumt - men det er ikke ditt ansvar og du kan ikke gjøre noe for å gjøre skolen "mindre fæl". Dersom han strever med å være der så må han be om hjelp fra noen som kan hjelpe han med dette. Din "oppgave" er jo å være kjæreste og det høres ut som om dette bare gjør det vanskeligere for dere å hverdagen å holde oppe en god tone dere imellom. Så jeg ville tatt dette opp på en ordentlig måte og så sagt noe om at du føler at dette fokuset ikke er så bra for deres forhold. Kanskje er han også enig i dette slik at dere klarer å fokusere på andre ting i forholdet som er bra og lar dette være en av de tingene dere er enige om at dere har ulikt syn på og at det rett og slett ikke er så lett å sette seg inn i den andre sitt synspunkt fordi man opplever det så annerledes selv.  

Legger ved noen artikler du kan se på. 

Ønsker dere begge lykke til og håper at det blir bedre for begge :) 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser