Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha en legetime uten at mamma/pappa vet hva vi snakker om og vet at jeg er der! Er det mulig?

Jente 13 år
 

Spørsmål
heii=)

Vet ikke helt om dettespørsmålet er satt under riktig emne:P

Men...Jeg har en kronisk sykdom og går til lege 3 hver månde! Men jeg vil ha en time uten at mamma/pappa vet hva vi snakker om og vet at jeg er der! Er det mulig?


Takk på forhånd=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det å få prate med legen alene er en rettighet du har.  Jeg syns at du bare rett og slett skal si til dem at idag vil jeg prate med legen litt alene.  De har ikke rett til å nekte det.  Legen har også taushetsplikt på ting som dere prater om i den samtalen mellom dere.  Du kan jo spørre legen og få en bekrefelse på at det dere har pratet om, blir bare mellom dere to.

Jeg syns det er et veldig fornuftig krav du her stiller.  De voksen burde egentlig ha tilbudt deg det selv, men de husker jo ikke alltid på at barna blir større og trenger litt "privatliv".

Hvis du ønsker at mamma og pappa ikke får vite at du er der til en prat, så krever det jo litt mer planlegging, men det er jo også mulig avhengig av hvordan det er å komme seg til legen på egen hånd.  -Du kan jo gjerne ringe legen og bestille en ekstra time selv, og så komme deg dit i skoletiden.  -Evt. kan du få hjelp til å ordne med gyldig fravær og timebestilling fra helsesøster.

Lykke til!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om søvn?

Er søvn ekstra viktig når du driver aktivt med idrett?