Hopp til hovedinnholdet

jeg er en 16 år gammel jente som sliter med depresjoner og agressjon.

 

Spørsmål
hei, jeg er en 16 år gammel jente som sliter med depresjoner og agressjon. jeg er deprimert stadig og det vare i flere uker. Jeg gjemmer meg vekk og snakker ikke med noen. jeg sitter bare for meg selv og gråter. Jeg vet at mange ungdomer blir deprimerte fra tid til annen. Men problemet mitt er at jeg vet ikke hvorfor jeg blir s deppa. Jeg hverken spiser, drikker, dusjer eller beveger meg når jeg blir deppa. og dette pågår i flere uker. jeg bekymerer meg for at det kan utvikle seg til å bli et større problem. Men, år jeg ikke er deprimert, så er jeg Sint, voldelig og agressiv. Jeg oppsøker slagsmål og øsker å skade noen. Jeg vet ikke hvorfor jeg er slik, å det skemmer meg. jeg har en lillesøster og en katt, da jeg aldri har gjort dem noe så frykter jeg likevell at de ikke er trygge så lenge jeg har dette problemet. år jeg får raserianfall så mister jeg allt som kan kalles selvkontroll. jeg har flere ganger fått blackout. Det eneste som roer meg ned er å kjøre motorsykkel/moped.
Jeg trenger Hjelp! Jeg må gjøre noe før det går for langt!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære deg!

Det må være grusomt å ha det sånn! Jeg forstår at du føler at du trenger hjelp. Det kan være mange grunner til at mennesker kan blir deprimerte og aggressive. En grunn kan være at i 16 års alderen er det veldig mange hormoner som påvirker kroppen. En annen grunn kan være ubehagelige opplevelser i livet. Også opplevelser man kanskje har glemt.

Det kan være veldig lurt å få noen å snakke om dette med. Du trenger ikke å vite hvorfor du reagerer sånn for å få hjelp til å få slutt på det! Det beste hadde vært om du kunne snakket med dine foreldre om at du trenger hjelp.

Fastlegen kan henvise deg til for eksempel en psykolog. Hvis du føler at det er vanskelig å snakke med foreldre om sånnt kan helsesøster eller sosiallærer være et godt sted å begynne. Mange helsestasjoner for ungdom har også psykologer det går an å snakke med. Håper at du har fått noen ideer til hva du kan gjøre.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Finnes det rasisme på norske arbeidsplasser?