Hopp til hovedinnholdet

Er det noen mulighet til å finne ut om du lider av personlighetsforstyrrelse, f.eks. Borderline, uten å måtte prate med noen "face-to-face" om det?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei Har du noen gode råd til å virkelig få vite om du lider av personlighetsforstyrrelse, f.eks. Borderline, uten å måtte prate med noen "face-to-face" om det? Jeg har tatt diverse (både noen som virket seriøse og noen som virket useriøse) tester på internett, og jeg scorer mye høyere enn normalen på de fleste, og alle forteller meg at jeg lider/kan lide av borderline. Jeg vil egentlig ikke prate med noen om det, ettersom jeg hater oppmerksomhet, føler det blir altfor .. tilgjort, på en måte, som om de som "bryr seg" bare later som..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Det høres ut som om du har gjort det du kan uten å snakke med noen om det. Det å ha en personlighetsforstyrrelse er for mange veldig alvorlig. Mange av de symptomene/egenskapene som er inkludert i diagnosen kan også være normalt men hvis det blir for mye eller i kombinasjon med noe annet kan det være med å utgjøre en personlighetsforstyrrelse. Dette er det som gjøre det vanskelig, kanskje umulig å sette en diagnose på seg selv.

Det høres ut som om du sliter med å stole på andre. Det kan hende at det er gode grunner at det er sånn, men jeg tror du er verdt det. Jeg må imidlertid si selv om det kan vare upresist at er du redd for at du har en personlighetsforstyrrelse er det en stor sjanse for at du ikke har det.

Siden dette bekymrer deg så mye for dette vil jeg råde degtil å ta sjansen på å snakke med noen selv om du føler at det er tilgjort.

Vi heier på deg og ønsker deg alt vel.


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om kultur?

Hvilket av disse er et nettsted og en utstillingsarena for unge mellom 16 og 22 år som er interessert i lyd, bilde, tekst, film, multimedia og scenekunst?