Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hørt om en del ungdummer som har tatt selvmord ved å kutte pulsåra si..

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Jeg har hørt om en del ungdummer som har tatt selvmord ved å kutte pulsåra si. Jeg synes det høres så vondt og pinnende ut. 1. Men hva er det egentli som skjer når du gjør det ? 2. Vil du dø med en gang ? 3. Er det så vondt som det høres ut som ? 4. Kan dere si litt mer om akkurat det emnet ? Mvh en som bruker Ung.no ofte
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det fleste former for selvmord er et sjansespill, spesiellt det å kutte pulsåren. Jeg har ikke spesielt lyst eller anledning til å gå inn på gjettninger om hvor raskt det går osv.

Selv om noen sannsynligvis finner tanken på å få hjelp til å få det bedre som en umulighet er det nettopp det jeg vil anbefale dem. Det å få det bedre psykisk er desverre noe som tar tid, men et levende menneske er verdt det. Jeg håper at unge mennesker som sliter  kan bruke oss og andre til å holde ut til de enten kommer i behandling eller behandlingen begynner å virke.

Det er osgå flere telefoner de kan ringe anonymt for å få hjelp som: Røde kors hjelpetelefon:800 33 321, Mental helses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefonen : 815 33 300 (denne er åpen hele døgnet) Håper dette kan hjelpe.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Er religionsfrihet nedtegnet i FNs menneskerettighetskonvensjon?