Hopp til hovedinnholdet

Jeg sitter og drikker alene nå, har mange vonde tanker i hodet mitt og er bekymret for livet mitt.

Jente 19 år
 

Spørsmål
Heisann! Jente 19 her. Jeg bare lurer på, jeg synes det er så ille å få så mange kalorier når jeg drikker. Sitter forresten og drikker alene nå. Vil ta livet mitt, har dødsangst og livsangst. Hvis jeg overlever framover, så skal jeg flytte. Når jeg har flyttet skal jeg endelig slanke meg. Er forresten 168 cm og veier 50-52 kg. Nå lurer jeg på hvilker alkoholholdig drikke som er billigst i forhold til alkoholmengde. Også lurer jeg på hva som er aldersgrensen for sprit/brennevin, og hva jeg har lov til å kjøpe som 19-åring. Hvilken drikk med størst alkoholprosent kan jeg kjøpe, og hvor får jeg kjøpt det. Skal bli en befrielse å få drikke for meg selv, gå ned i vekt, og flytte, dersom jeg overlever eller ikke blir innlagt. Hilsen meg
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Takk for at du sender inn dine tanker og spørsmål til oss.
 
Alkohol påvirker i tillegg kroppens produksjon av hormoner, noe som kan føre til økt lykkefølelse, eller i motsatt tilfele økt følelse av stress, aggresivitet, eller sorg. Å drikke alkohol sammen med bruk av legemidler, kan øke effekten av alkoholen drastisk eller føre til skader på indre organer, og frarådes på det sterkeste. Jeg synes det er trist å lese det du skriver og tenker at du trenger hjelp videre, men da må du også ønske det selv.
 
Kanskje kan det være en god løsning for deg å flytte hvis du ikke har det bra der du er nå, en flytting kan by på mange gode nye muligheter og selvfølgelig utfordringer. Noen tenker at man kan starte med blanke ark ved å flytte, og det kan sikkert fungere for mange.
 
Når jeg legger inn din alder, din vekt og lengde på et skjema vi bruker ser jeg at vekten din er veldig fin nå, og det er ingen grunn til at du trenger å slanke deg eller tenke så mye på hvor mye kalorier du får i deg. Selv om du har endel spørsmål i forhold til akolhol, type drikk og menge er det viktigste for deg å spise mat regelmessig.   
Alkoholen går spesielt raskt (blir absorbert) i blodet hvis du drikker den på tom mage. Dette kan føre til en ukontrollert og ubehagelig promille, der man lett kan bli dårlig. Derfor blir man rådet til å spise skikkelig før, eller mens, man drikker alkohol. Å drikke vann mens man drikker alkohol er også en smart måte å beholde kontrollen på promillen. Hvor mye alkohol man tåler og hvor fort den blir tatt opp i blodet varier veldig fra person til person, men menn tåler generelt mer enn kvinner. 
 
Alkohol er avhengighetsskapende hvis man drikker for ofte og ofor mye. Avhengighet (alkoholisme) skader indre organer og hjerne og går utover personens evne til å fungere fysisk, psykisk og sosialt.
 
Aldersgrensen for  kjøpe sprit og brennevin er 21 år. Det sterkeste brennevinet man får kjøpt på vinmonopolet har 60% alkoholinnhold, men du får ikke kjøpt dette på ett par år enda.
 
Jeg anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din eller helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor. De kan hjelpe deg og henvise deg til rette instans slik at du får hjelp videre. Snakk med noen om problemene dine, det er noen ganger den beste løsningen. Det hjelper ikke å drikke de bort, da kommer de like fort tilbake.   


Lykke til og ha en så god sommer som mulig.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hva er førerkortklasse D?