Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 som sliter utrolig med selvtilliten min

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. jeg er en jente på 15 som sliter utrolig med selvtilliten min. mest med utseende i bunn og grunn. det er sånn at jeg kan se en pen jente på tv/nettet eller en jente i virkeligheten, og begynne å gråte fordi jeg føler meg så utrolig stygg! jeg føler at uansett hva jeg gjør, med sminken,håret osv blir det aldri bra nok! hadde jeg hadde litt mer selvtillit hadde nok livet mitt blitt dobbelt så bra. jeg kjenner ingen andre som har det samme problemet, og føler ikke jeg kan snakke med noen om det uten at de blir lei av hvor mye negativt jeg sier om meg selv. vet man skal tenke på det positive ved seg selv, men hvordan kan man se noe positivt ved seg selv, når det alltid en noen som er bedre. jeg skammer meg virkelig over at jeg har så dårlig selvtillit og håper på et svar om hvordan den kan forbedres. Hilsen jente 15
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
For å gjøre noe med selvtilliten din, er det kanskje noe med å tenke litt over hva som kan være "bra nok".  Gjennom livet vil det jo alltid være noen som er flinkere, penere o.s.v.  -Det må man nok lære seg til å leve med, og prøve å ikke måle seg selv i forhold til det hele tiden.  Hvis du kan greie å måle deg selv mer i forhold til nettopp DEG SELV, og heller ha som mål å være en litt bedre utgave av deg selv, så kan DET være et mer oppnåelig mål.  Når du da ser deg i speilet eller på andre måter vurderer deg selv, kan du gi deg den rosen du fortjener ved nettopp å si til deg selv at "Jo dette er en bra utgave av MEG"

Det å utvikle sin identitet handler jo også om å finne ut av hvem man er og hvem man er i forhold til de andre.  -og ved å bli litt mer bevisst på SEG SELV i dette, vil man også lettere få en tydeligere identitet som igjen gjøre noe med selvtilliten.

Lykke til med å stå stødig som den flotte jenta du er, og kjenne på at det er flott at DU er DEG og akkurat slik du er.  Hvis alle var helt like, ville verden blir ganske kjedelig....


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Politiet har promillekontroll. Når regnes du som påvirket av alkohol?