Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en homofil gutt som holdt på en stund med en bifil gutt tidligere i år. Nå sliter jeg med kjærlighetssorg pga han.

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en homofil gutt som holdt på en stund med en bifil gutt tidligere i år. Nå sliter jeg med kjærlighetssorg pga han. Gjennom Facebook, Gaysir (interaktiv nettsted for homofile, bifile, lesbiske), evt. MSN, og hans venner, får jeg vite hva han holder på med. Det gjør meg sjalu, og det stikker. Det verste er når jeg får vite at han holder på med andre. Han har lysten til å kline med jenter på fest f.eks, jeg får høre om at han har gjort det, og nå vet jeg at han dater en eller annen fyr. Ovenfor meg er han overlegen og kald. Ser ikke ut til at han vil svare på evt. meldinger fra meg heller. Det her er ekstra tungt for meg siden jeg som homofil ikke har så mange valgmuligheter, jeg bor på et lite sted, og jeg kan ikke åpne meg for evt. venner som jeg kan snakke med det om. Folk tror jo at både jeg og han er heterofile. Jeg kan ikke avsløre noe om han heller. Vi bor like ved hverandre, og det gjør ufattelig vondt å måtte stå på sidelinja og se hva som skjer. Selv var jeg før inkludert på fester av han, men nå er jeg fullstendig ekskludert av han. Hva kan jeg gjøre for å få det bedre med meg selv (psykiske helse)? Tankene mine dreier seg om han stadig vekk, og jeg føler meg fremmedgjort for dagliglivet, og for de rundt meg. Det er som at jeg f. eks tenker at han helt sikkert driver og ligger med en annen fyr. Jeg har nettopp fylt 17, og han er 18. Mvh gutt 17 :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Kjærlighetssorg gjør jo vondt. -Og sjalusi kommer ofte som en naturlig følelse som følger med både forelskelse og kjærlighetssorg.  Se om du kan greie å fokusere bort fra denne gutten, og gjøre ting som du trives med utenom forelskelse.  -Vær med venner, familie, nyt sommeren, tren, les en god bok, se film o.s.v.  Si til deg selv at denne gutten er ikke lenger verdt å lide for.  Det finnes andre muligheter ute i verden.  Ta deg tid nå til å komme over ham og hold deg unna ham. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om valg?

Hva MÅ du ha med når du skal stemme?