Hopp til hovedinnholdet

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei, Jeg har en mor som virker veldig lei seg til tider, og jeg blir veldig påvirket av det, av og til går jeg på rommet mitt å tenker på det. Da kommer jeg frem til at det kanskje ville vært best og bo hos faren min, men da tenker jeg at moren min ville blitt enda tristere.Hva jeg skal gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Jeg kan godt skjønne at dette er vanskelig for deg. Det er nok ikke lett å ikke bli påvirket av at din mor er lei seg, men det skal ikke gå utover din egen mentale helse slik at du også blir lei deg.
 
Jeg synes det kan høres ut som om du bør bo hos din far til mamma har fått hjelp og har det bedre med seg selv. Det kan godt være at hun ikke føler at hun strekker til for deg nå når hun er mye lei seg, og den beste løsningen for dere begge er at du kan bo hos far. Du skal ikke ha dårlig samvittighet i det hele tatt for å velge det, det hjelper deg og det hjelper mamma slik at hun kan fokusere på seg selv og bruke tiden fremover på å bli bedre. Da får dere det bedre sammen etterhvert, og du kan kanskje flytte tilbake til henne hvis du vil det.
Jeg synes du må snakke med både mamma og pappa om dette først. Du kan også få hjelp av helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Det er sikkert godt for deg å ha en annen voksen person som kan følge deg opp og støtte deg videre.
 
Lykke til videre. 
 
 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Syke foreldre
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om syke foreldre


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Hva oppnår du med å se langt frem?