Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en psykopatisk tankengang

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er ei jente på 15. Jeg har seriøse psykiske lidelser og jeg vet at alle disse tingene jeg føler er VELDIG, VELDIG gale fra andres sinnspunkt, men jeg føler det ikke sånn inni meg. Jeg har en ganske psykopatisk tankegang. Tingen her er at jeg smiler av tanken å torturere eller drepe noen. Jeg smiler hvis jeg ser blod eller noe som likner på blod. Jeg har drømt at jeg har bada i blod (det var ikke mareritt, fullstendig motsatt!). Jeg har også lyst å drikke blod! Hvis jeg hører skrik så 'våkner' noe i meg. Jeg er ikke redd mørket, jeg elsker det og jeg liker å ha det så mørkt på rommet at det ikke er mulig å se. Jeg har også lyst å drepe mora og stefaren min. Jeg er drittlei av dem. Dette høres ut som en skikkelig vampyr-historie, men jeg er 100% seriøs. Kan dette være årsake til min galskap?: - Mamma skriker/roper til meg mye. Hun svarer alltid frekt. Det er en del av hverdagen. Hun slår meg imellom (med bok, men ikke så utrolig hardt, fordi hun vet at jeg slår tilbake) og hun kaller med misfoster, og sier at jeg er kopi av faren min. -Jeg har oppvokst uten faren min. Har møtt han bare 4-5 ganger i livet mitt. -Det er krangling her hjemme hver eneste dag. Det er alltid jeg som får skylda for alt. -Jeg har ikke venner fordi jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjøre, likevel har jeg vært ganske utviklet og intelligent for alderen min, bestandig. Er dette autisme? Hva slags galskap er det jeg lider av? Er det noe sjukdom, syndrom? Besettelse?!? Noen spørsmål til.. Hvordan havner man på et mental sykehus? Hva skal til? Er det aldersgrenser? Er de mentale sykehus i Norge? Takk for svar på forhånd.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du skriver høres det jo ikke så rart ut at du til tider blir ganske så sint på din mor og din stefar. Det kan også høres ut som om du kan føle deg ganske maktesløs i din situasjon. Når man kjenner mye avmakt, kan man lage seg fantasier om situasjoner der man er mektig. Å torturere og drepe noen er en mektig posisjon. Blir du skremt av tankene dine? Blir du for eksempel redd for at du kan komme til å gjøre noe av det du fantaserer om?

Først og fremst tenker jeg at dine tanker er et tegn på at du ikke har det bra - når du spør om mental-sykehus, så er det vel fordi du selv har tenkt at du trenger en eller annen form for hjelp. Bra for deg! Jeg mener faktisk at du bør snakke med noen om det som skjer i deg og i livet ditt. Du kan i første omgang ta kontakt med helsesøster, som kan henvise deg videre. Du vil da ikke bli lagt inn på et sykehus, men mest sannsynlig blir du henvist til BUP (barn og unges psykiske helsevern). Der kan du gå og snakke med noen, og dere kan sammen finne ut hva slags problem du lider under.

Det finnes psykiatriske sykehus i Norge, og det finnes både avdelinger for ungdom og for voksne. Det er i dag ganske annerledes på slike sykehus enn hvordan dette ofte blir fremstilt i grøssere og filmer. Som regel blir man lagt inn der etter eget ønske, fordi man trenger litt tid for å finne ut av ting. Noen sjeldne ganger kan man bli tvunget til innleggelse, og da er det når man er til fare for seg selv eller andre.

Jeg synes du skal ta deg selv på alvor og søke hjelp!

Hilsen
Psykologen / ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Hva bør du gjøre hvis det blir dårlig vær og du begynner å miste krefter?