Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes jeg går glipp av så mye når jeg må være borte fra skolen for å dra til psykolog. Jeg føler meg mye bedre og vil ikke gå dit lenger, kan mamma tvinge meg til det?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei Jeg lurer på en ting, jeg går til en psykolog for jeg har noen problemer. Det er sån at jeg bor litt ut på bygda så når jeg skal til psykologen min tar det ca. 1 og en halv time å kjøre. Altså det går en hel dag på å dra dit. Jeg går siste åre på ungdommsskolen å det året her er viktig for meg. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få sakt det,men jeg føler ikke at det blir noe bedre liksom. Eller jeg har blitt bedre føler jeg,men liksom det blir så mye ekstra når det tar en dag me å dra dit. Jeg er borte fra skolen da og nå er det mye viktig. Det er mye lekser jeg må ta igjen og enda er det masse. Jeg prøver å si til moren min at jeg vil ikke mer,men hun sier at jeg skal. Har hun rett til å betemme at jeg må dra????? Jeg mener selv at jeg er mye bedre,jeg har ikke de samme følelsene og tankene som før. Å det jeg gjorde da kommer jeg aldri til å finne på å gjøre igjen. Jeg har jo sefølgelig ganger der jeg er veldig sur eller irritert,men de varer jo ikke lenge... Moren min mener at jeg trenger fortsatt hjelp,å jeg har ikke så mye jeg skulle ha sagt... Det nytter heller ikke at jeg sier noe til psykologen,får når moren min har sakt at jeg må så må jeg.... Så det jeg lurer på er om jeg må gå til psykologen når jeg ikke vil lengere,men moren min sier at jeg må?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Jeg forstår du blir litt bekymret for å glipp av for mye på skolen nå det siste året på ungdomskolen. Du sier ikke noe om hvor ofte du må dra til psykologen, en dag i uka eller sjeldnere?
 
Det virker som om du, psykologen din og mamma bør sette dere ned å snakke sammen om hvordan dere skal fortsette. Jeg er enig med deg at mamma ikke bør tvinge deg til å fortsette hvis du også føler deg bedre, men det kan være lurt å trappe gradvis ned på samtalene hvis du har hatt denne hjelpen en stund nå. Psykologen din kan også si noe om hva han/hun mener er fornuftig og gjøre nå, og det bør både du og mamma høre på.
 
Lykke til:-)
 
 
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva er Klar tale?