Hopp til hovedinnholdet

Hører stemmer. Kan ikke snakke med foreldrene mine om dette, og lurer på hva jeg skal gjøre.

Gutt 14 år
 

Spørsmål
hei! jeg stilte ca samme spørsmål for litt siden men glemte koden :/, men nå har jeg lest litt om det, og kan forklare litt bedre. jeg gjør det veldig dårlig på skolen, har alltid hatt det sånn.. jeg hører stemmer, og hørt det så lenge jeg kan huske. 2 forskjellige stemmer, har gitt dem navn å, snakker med dem av og til. de ber meg gjøre ting jeg ikke vill. klarer lett og motstå dem. før var det bare en stemme, men for noen dager siden, kom den andre... den bekymrer meg.. kan ikke si noe til foreldrene mine heller, har ikke noe gott (veldig dårlig) forhold til dem. føler også at jeg glir bort i fra vennene mine... sitter mer og mer for meg selv.. jeg føler for og snakke med noen om det, men vet ikke hvem? noen jeg kan snakke med i Tondheim? jeg kan heller ikke vise dette spørsmålet til foreldrene mine, de vil reagere sterkt... trenger noen å gå til, som foreldrene mine ikke trenger og vite om :/ mvh  (PS: føler at jeg ikke kan si det til noen venner heller...)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det er tydelig at du opplever dette som et problem, og at det er vanskelig for deg å gå gjennom dette.

Når du hører stemmer som ber deg om å gjøre ting, eller som kommanderer, så er det viktig at du får snakket med noen. Du trenger ikke snakke med foreldrene dine, men kanskje en fin start er å ta en prat med helsesøster, fastlegen din, skolehelsetjeneste eller helsestasjon for ungdom? Disse personene er ofte flinke til å snakke med ungdommer, og kan hjelpe deg med dette.

Kanskje synes du det er skummelt å skulle prate med noen om noe slikt, og det er helt naturlig å synes det. Hvis du synes det er vanskelig å skulle begynne å forteller kan du kanskje skrive ned det du skal si på en lapp, eller så kan du ringe SUSS på 800 33 866 for å øve deg på å fortelle hva som skjer. Du er helt anonym når du ringer til SUSS, og bestemmer selv hva du vil snakke om.

Sannsynligvis vil du oppleve at det å snakke med noen er bra i seg selv, og at det er godt å slippe å bære på disse opplevelsene helt alene.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om doping?

Hva er megareksi?