Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet egentlig ikke om jeg er deprimert, men jeg har det ikke godt med meg selv, og er lei av livet! har dere noen tips til hvordan hverdagen kan bli enklere, og om hva jeg skal gjøre for at kommunikasjonen til faren min skal bli lettere og åpen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har begynt å slite med meg selv mer og mer, og dette tror jeg er fordi jeg har hatt en tøff oppvekst. Min mor som har sykdommen MS og er veldig hardt rammet, og en far som har både hatt rus og alkohol problemer - men han har ikke det nå lenger. Jeg har merket at hukommelsen min er svært dårlig fra perioder i livet, hvor venninner har mindt meg på hva som egentlig foregikk... og dette skremmer meg. Men nå hjemme så har faren min fått seg en ny kone, og hun er helt forferdelig mot meg, men bra mot ham. Hun holder han unna hans tidligere problemer - dop og alkohol, men hun prøver sakte, men sikkert å få meg ut av huset. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for moren min er for syk til å kunne gjøre noe i denne situasjonen, og jeg klarer det faktisk ikke alene. Jeg vet egentlig ikke om jeg er deprimert, men jeg har det ikke godt med meg selv, og er lei av livet! har dere noen tips til hvordan hverdagen kan bli enklere, og om hva jeg skal gjøre for at kommunikasjonen til faren min skal bli lettere og åpen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

 


Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det er ikke uvanlig at man glemmer vonde og vanskelige ting. Det er en måte vi beskytter oss selv og overlever på, Følelsenes forsvar! Tror du det at pappas nye kone vil at du skal flytte har noe med at hun ikke liker deg eller at du begynner å bli i en alder der det er naturlig å tenke på at du flytter hjemmefra?

 

Det er en veldig god ide at du vil snakke med faren din, helst bare du og han. Det er ikke lett å være hverken barn eller voksne i en familie hvor en av foreldrene har funnet en ny. På familievernkontoret der dere bor jobber det mennesker som er eksperter på å hjelpe familier som sliter sammen, ikke minst på familier som ikke opprinnelig har hørt sammen.

 

Det er kanskje viktig at din fars kone hører at du vil alt være i din fars liv for resten av hans liv, og hun trenger kanskje å høre at du ser at hun er bra for faren din.

 

Trenger du noen å snakke med for din egen del kan du prøve helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om spill?

Dataspill har aldersgrenser fordi...