Hopp til hovedinnholdet

Eg er bekymra for fraværet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Eg går 1. år på VGS og har slitt med depresjonar ein stund. Eg har ein del fravær, men det er fordi eg ikkje har motivasjon til å være på skulen. Eg har gått til psykolog i et halvt år no, og føler meg bedre. Men eg er bekymra for fraværet. Vil det ha noko å seie seinare? For eg vil ikkje ha så masse fravær i 2. og 3. klasse. Og eg har ein grunn for å være vekke. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først har jeg lyst til å si at jeg syns det er flott at du nå føler deg bedre.  Det gir jo håp om at det kan bli litt annerledes neste år.  Det er viktig å gjøre noe med det man KAN gjør noe med, og det er det som skjer FREMOVER man har muligheter til å påvirke.  Hvordan fraværet for dette året fremkommer, må du nesten prate med skolen om.  Om du har hatt sykemelding, om det har vært noen avtalte tilrettelegginger fra skolens side mm, spiller inn.  Jeg vet jo heller ikke om det er slik at du har greid å få karakter i alle fag.  Det vil jo evt. være mulig å ta opp igjen fag eller forbedre karakterer siden også.  Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil jeg anbefale deg en grundig prat med rådgiver, sosiallærer eller PPT, for å få vite svar på spørsmålene dine og for å planlegge neste skoleår slik at du kjenner at du kan greie å gjennomføre.  

 

Til slutt har jeg lyst til å minne om at de personlige erfaringene du har gjort deg når du har jobbet deg gjennom en depresjon også har en verdi for livet videre.  Det er ikke bare rene skolefaglige prestasjoner som er viktige å ha med seg videre i livet.  Alt har verdi, når man lærer av det og bruker det man har lært. 

 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Hvordan kan du holde oversikt over hvor mye penger du har, og hvor mye du har brukt?