Hopp til hovedinnholdet

Har ikke matlyst, og spiser nesten ikke lenger.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre, jeg har ikke spiseforstyrelser, men har ikke matlyst, og spiser nesten ikke lenger. Vet ikke helt hva grunnen er, men har et litt vanskelig liv for å si det sånn. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og vet ikke helt hva det er. Spiser nesten ikke noe til dagen, men spiser noe, har ikke matlyst. Hva kan dette være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller her at du har et litt vanskelig liv....? Det kan vel være i dette at forklaringen på dårlig matlyst ligger.  Ofte kjenner vi ubehag i magen og får dårlig matlyst når vi gruer oss, bekymrer oss o.s.v.  Magen er et veldig følsomt organ og signaler som dårlig matlyst gir grunn til å finne ut av det som evt. er litt vanskelig.  Kanskje du kunne prate litt med en voksen du har tillit til om ting i livet som ikke bare er enkle.  Det kan kanskje være til hjelp.  Du kan ta en prat med helsesøster på skolen din, kanskje en lærer, en ungdomsklubbleder, en tante eller annen i ditt nærmiljø som er OK å prate med. 

 

Det er litt lurt å ta tak i dette raskt, så det ikke får fortsette, for da kan den dårlige matlysten gjøre at du spiser lite, får enn å mindre overskudd, og komme inn i en vanskelig sirkel. 

 

Det er også mulig å ringe en hjelpetelefon for å prate om det som er vanskelig.  Se oversikt i artikkel under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold


Quiz: Hva vet du om noveller?

Hva er en metafor?