Hopp til hovedinnholdet

Hei! er ei jente på 19 år. Jeg føler meg egentlig hver enste dag som en stor dust

 

Spørsmål
Hei! er ei jente på 19 år. Jeg føler meg egentlig hver enste dag som en stor dust, og jeg er ganske lei meg inni meg. Når jeg snakker med mamma om at jeg er lei meg, spør hun meg hvorfor jeg ikke oppsøker helsesøster på den videregående skolen. Jeg tenker litt noen ganger på om jeg kan ha en liten form for depresjon? Nå er det jul snart også, og er også lei meg fordi den ene broren min har flyttet hjemmefra. savner han så.

jeg har opplevd en del vonde kommentarer i livet mitt, noen kan jeg bare ikke glemme noen gang. Blant annet har jeg fått høre at jeg er j****g stygg. Dette skjedde i 9.klasse. Nå går jeg siste året på videregående. Blir lei meg når jeg kommer på det.

Hva synes du jeg burde gjøre? Tør nesten ikke oppsøke noen helsesøster eller lignende, pga. er redd for at de skal se meg gråte. Er litt sjenert av meg, og er så å si alltid smilende og blid, og vil gjerne virke litt mer tøffere...

kan du hjelpe meg? Tusen takk for svar fra deg.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19år!

Du har kanskje rett i at du er litt derprimert. Både det å savne noen og ikke være helt fornøyd med seg selv er gode grunner til å bli litt derprimert. Den beste hjelpen for dette er som du selv er inne på; det å snakke med noen. Du tør ikke dette fordi du er redd for å gråte. Det er ingenting galt i å gråte!. det er en helt normal reaksjon når man snakke om triste ting. Helsesøster har taushetsplikt. Du har også muligheten til å ta kontakt med heslestasjonen for ungdom, mange av de har har psykolog også.
Håper dette er til nytte.

Vennlig hilsen

familiepsykologen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om søvn?

Er søvn ekstra viktig når du driver aktivt med idrett?