Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få uføretrygd på grunn av at jeg har så mye angst?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Egentlig hele livet mitt har jeg lidd av Sosial Angst, men nå er det selvfølgelig mye verre enn det har vært tidligere. Den Sosiale Angsten har nå hemmet meg så mye at jeg har droppet ut av skolen, og klarer ikke skaffe jobb. Jeg får angst bare av tanken på jobb blant mange folk. Jeg kommer heller ikke til å gå skole neste skoleår heller. Jeg går fast til legen som for en stund tilbake hendviste meg til psykolog hos BUP, men har enda ikke hørt noe fra BUP om å få time hos psykolog der, enda. Så jeg er fortsatt i kø, vil jeg tro. Jeg har med legen min prøvd cipralex, uten noen positiv virkning. Nå vil han prøve Kognitiv terapi på meg, tror jeg det het. Noe jeg heller ikke klarer. Jeg klarer så vidt og komme meg utendørs, og har nå begynt og få problemer med og ta bussen også. Jeg har også andre psykiske lidelser. Men de er bare barnemat i forhold til den Sosiale Angsten. Men det jeg lurer på er at siden jeg har Sosial Angst, kan jeg da søke om trygd? I så fall, hvordan type trygd kan jeg søke om? Jeg har hørt om uføretrygd, men er ikke helt klar over hva dette er. Er dette noe jeg kan søke om?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Det skal ganske mye til at man kan bli uføretrygdet i så ung alder som du er. All annen behandling må være prøvd før den tid. Du forteller ikke hvor lenge du har bruk cipralex, det kan ta en god del til før du får effekt. Den beste behandlingen er ofte både samtaler og medisiner.

 

Det kan hende det er andre medisiner enn cipralex du trenger.  Det finnes også flere typer samtalebehandling du kan få. Det er kjempeviktig at du ikke gir opp på deg selv og gir behandlingen er skikkelig sjanse. Det å komme seg på skolen og få en skikkelig utdannelse er nok det lureste nå.

 

Jeg vet ikke hvor lenge du har ventet på tilbud fra BUP. Synes du det er lenge å vente bør du ta dette opp med fastlegen din.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser