Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fortelle om selvskadingen til moren min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 16 år gammel jente som har drevet med selvskading i rundt 2 år. Jeg har gått til helsesøster på skolen men ikke fått den hjelpen jeg trenger. Nå skal jeg fortelle om selvskadingen til moren min. Men hvordan skal jeg si det på en pen måte?:S Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syns det er bra at du har kommet til at du skal fortelle dette til moren din.  Jeg er litt usikker på hva du mener med en "pen" måte.  Mener du at du ønsker å si det på en måte som skåner henne eller på en måte som skåner deg?  -Du kan tenke litt over dette før du velger hvordan du vil si det. 

 

Jeg tenker at det enkleste kan være det greieste og at det er lurt å være ærlig.  Hvis det er slik at du har hatt det vanskelig med følelsene eller mye vondt inni deg, og har selvskadet for å lindre den indre smerten, så kan du kanskje si det omtrent slik.

 

HVis du trenger mer hjelp, kan du prate med fastlegen og evt. få ham/henne til å henvise deg til BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk), der de har mye erfaring med å hjelpe ungdom som har ulike grunner for å selvskade.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser