Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror at mamma er utro mot pappa og trenger råd for å takle dette.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle stille mitt spørsmål. Det er kanskje ikke så mange som spør om slikt... Uansett. Mammaen min er den mest fantastiske personen i verden for meg. Eller hun var. For et par måneder siden la jeg merke til at hun alltid snakket om "en venn". Jeg begynte å lure. Så en dag, gikk jeg plutselig på mobilen hennes. Skulle finne en melding hun hadde fått hos noen jeg kjenner. Da så jeg masse meldinger fra han hun hele tiden snakket om. Og nå er det 3 stykker. Jeg har så vondt i meg. Jeg har sett på meldingene, og det stod veldig mye forskjellig, men det var så mye jeg skulle ønske jeg aldri hadde sett. Jeg tror mamma er utro mot pappa. Jeg vil ikke spørre henne, det blir for teit. Hvis hun er det, skal hun versegod fortelle det selv. Men jeg må leve med troen på at hun er utro! Jeg trenger et råd for å takle dette, jeg har det grusomt inni meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du er kommet i en veldig vanskelig situasjon. Noen ganger får man informasjon man skulle ønske man ikke hadde.

 

Hva moren din gjør er ikke ditt ansvar!

 

Men når du nå tror at hun er utro, vil dette naturligvis påvirke forholdet deres. Kanskje vil dette være lettere for deg dersom du kan konfrontere moren din med dette? Kanskje er det noe du har misforstått, kanskje har du rett. Uansett vil hun måtte forholde seg til dette, og selv se nærmere på hva hun driver med når hun vet at du vet.

 

Hvordan moren og faren din skal forholde seg til dette, er ikke ditt ansvar, og jeg håper at moren din er klok nok til å finne en måte å snakke med deg og med faren din på, slik at dere begge blir trygge på henne.

 

Hjelp til å snakke sammen om vanskelige ting kan man få på familievernkontoret. Du finner nærmeste familievernkontor på bufetat.no.

 

 

Lykke til!


Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise