Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
hei, jeg er en gutt på 14 år.
Jeg vet ikke helt hva som er galt, men jeg vet det er noe.
Den siste tiden har jeg følt meg elendig. Jeg får en slags tomhet i magen.
Den oppstår når jeg f.eks har vært på skolen og ser at andre har det gøy. Også når jeg ser på bilder om andre som har det gøy får jeg lyst til og henge meg og jeg får den tomheten.
Og på skolen går det dårlig. Jeg bryr meg liksom ikke om frem tiden min eller no. Jeg har nesten bare lyst til og forsvinne.
Også føler jeg meg ikke no vært heller. Jeg kan dø eller forsvinne uten at noen bryr seg. Når jeg ser på bilder av noen som har død, og jeg tenker, hvis det var meg hadde ingen bryd seg. På den måten at ingen kommer til og savne meg. Det oppstår når jeg tenker litt.
Jeg er ikke sjalu eller redd eller sinna på noen eller noe.
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Det høres ikke ut som at du har det så bra for tiden. Du føler at du står utenfor og ser på at andre har det bra uten at du selv klarer å delta. I steden for så går du for deg selv og tenker triste tanker.
Det høres ensomt ut, spesielt når du også føler at ingen bryr seg om deg.

Det er vanskelig for meg å si noe om hva som kan være årsaken til at du har det sånn når jeg vet så lite om historien din.
Jeg vet at det kan være vanskelig å være tenåring. Mange føler seg annerledes og klarer ikke helt å finne plassen sin sammen med andre folk. Det skjer forandringer med kroppen og mange opplever at humøret også endrer seg. Med tiden går dette seg til, og ting faller på plass.

Det er alltid vondt å føle seg ensom. For å gjøre noe med det trengs det en egeninnsats på en eller annen måte. Jeg tror det første du bør gjøre er å finne noen du kan snakke med om hvordan du har det. Det hadde vært veldig fint om du kunne snakke med mamma eller pappa eller kanskje en annen i familien som for eksempel tante eller onkel. Eller kanskje helsesøster på skolen?
Mange opplever at når de får snakket om det de strever med så er det akkurat som at det blir mindre vanskelig, og så føles det ikke så ensomt når noen vet hvordan en har det. Kanskje kan du få hjelp til å finne en interesse som du kan dele med andre?
Dersom det er slik at du ikke har så mange venner, så er dette en fin måte å bli kjent med nye venner på!
Du sier også at du føler at ingen bryr seg. Jeg kan ikke si at det helt sikkert ikke er sånn, men jeg kan si at det nesten er helt sikkert at det ikke er sånn. De aller fleste har noen som bryr seg men det er ikke alltid at en vet om det selv!
Dersom det er slik at du trekker deg vekk så tror de rundt deg kanskje at du vil være for deg selv?
Hvis du etter hvert klarer å vise at du ønsker kontakt og at du bryr deg om andre, så vil andre antagelig vise at de bryr seg om deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familieterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvor kan du klage dersom du finner noe ulovlig på internett?