Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker ofte på selvmord.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg tenker ofte på selvmord. Jeg har prøvd å ta selvmord også, men jeg får det ikke til. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei 13!


Du skriver at du ofte tenker på selvmord og har prøvd å ta selvmord men ikke fått det til. Videre skriver du at du ikke vet hva du skal gjøre, og spør om vi kan hjelpe deg.


Det høres veldig vanskelig ut å være 13 år og ha det så vanskelig i livet at du tenker på å ta ditt eget liv. Du skriver ikke noe om hvilke problemer du har eller har hatt utover dette, men jeg tenker at du opplever ting eller har opplevd ting som er så vanskelig at du trenger hjelp for å komme gjennom det og videre i livet. Har du noen du kan snakke med som du stoler på, en lærer, helsesøster på skolen, en venn/venninne, foreldre eller lign. som du kan snakke med om det som er vanskelig, og som kan råde deg til hva du kan gjøre videre eller hvem du kan gå til for å få den hjelpen du trenger. Dersom det er for vanskelig å snakke om så kan det jo være at du kan skrive ned det du har opplevd og la en du stoler på få lese det du har skrevet. Håper du kan bruke en av de ovenfornevnte rådene slik at du kan få den hjelpen du trenger.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser