Hopp til hovedinnholdet

Jeg prøver hver dag å ta mitt liv - hva skjer når man har dødd?

 

Spørsmål
Læreren gav meg 1 på en prøve. Han gjorde det kun for å provosere meg, han sa jeg igurunn fikk 4.

Tror jeg skal slå han hardt i hode/ansiktet, slå/dytte og spytte på den forpulte drittsekken! òg jeg gjør det altså!

Eller tar livet mitt! Har prøvd på det, men klarte det ikke helt. Tok 7 Aerius 10mg, 4 Panodil, 2 sobril. Klarte det ikke helt. Men prøver hver dag. Kanskje pulsåra blir kutta neste gang?! Får se hvor stabil jeg er.. Ellers tra jeg 20 sobril, sprit og "ha det bra"!

Hva skjer etter at man har dødd?!

Er drittlei detta jævlige livet, jeg!

Håper på svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er bra du skriver inn her, og jeg håper at du også har noen andre å snakke med. Det høres ut som om du føler deg veldig urettferdig behandlet av læreren din og at det er vanskelig for deg å vite hva du skal gjøre med de sinte og fortvilte følelsene som bobler opp i deg. De kjennes kanskje for vonde til at det går an å holde dem inne i seg uten å handle på noen måte. Det høres ut som om du veksler mellom om du vil skade noen andre, eller om du vil skade deg selv.

Du sier at du har forsøkt å ta livet ditt med piller, og at du tenker mye på hvordan du skal gjøre det. Jeg er usikker på om du gjør dette fordi du vil dø eller om det er fordi du trenger å si fra til noen at du har blitt tråkket på. Det kan jo hende at begge deler stemmer.

Det du gjør når du tar piller og drikker er kanskje en måte å takle situasjonen din på, men dette er også livsfarlig. Du spør om hva som skjer etter at man har dødd - det er det ingen som vet, men det betyr i alle fall at livet ditt er slutt - at det ikke er flere sjanser til å gjøre de tingene du kunne tenkt deg i livet.

Når man er veldig fortvilet er det ofte slik at døden ser ut til å være den eneste løsningen. Ofte er det den eneste løsningen man selv kan se - men det betyr ikke at det er den eneste løsningen som faktisk finnes. Hvis man velger denne løsningen er det ingen vei tilbake. Jeg tenker at du skylder deg selv å ha undersøkt om det finnes noen andre veier først.

Å se andre løsninger er vanskelig helt på egen hånd. Derfor er det viktig at du snakker med en voksen om din situasjon. Mange er skeptiske mot å fortelle noen om slike vansker, men all erfaring viser at det er til hjelp. Det er mange ungdommer som har fått hjelp til å ordne opp med konkrete problemer og med å takle sin egen smerte uten å miste alt håp. Hvis det ikke går an å snakke med foreldrene dine om det, kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller med sosiallærer på skolen. De kan hjelpe deg - både ved å være samtalepartnere og ved å eventuelt hjelpe deg til å få kontakt med andre hjelpere.

Det høres også ut som om du til tider blir helt overveldet av dine egne følelser - og da kan det hende at du trenger en samtalepartner raskt. Det du kan gjøre da er å ringe til Kirkens SOS 815 33 300 . Der kan du snakke med noen om hvordan du har det umiddelbart. Telefonen er bemannet hele døgnet.

Jeg håper at tar kontakt med noen og gir livet ditt en sjanse!

Vennlig hilsen

Psykologen /ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Kor mykje fell alkoholen med per time?