Hopp til hovedinnholdet

I dag fikk jeg et posttraumatisk- anfall på skolen.

 

Spørsmål
hei.

i dag fikk jeg et posttraumatisk- anfall på skolen. jeg har en skikkelig grov fortid om hva andre har gjort mot meg.


skolestarten begynte rolig, og så plutsselig kom ALLE tankene og følelsene tilbake og jeg begynte å snakke med meg selv. læreren kom bort, og jeg fikk total utagering og begynte å kaste stoler i lufta og læreren spurte hva som skjedde på en rolig måte. deretter satt han meg ned på stolen. hvorfor skjedde dette?

læreren ringte ned til skolepsykologen, og han sa at læreren skulle tinge noe som heter A.M.K, så måtte alee gå ut av klasserommet. pg like etterpå kom det noen folk i ambulanse-klær og tok meg med i en sånn sjukehusbil (..)
der var det noen damer som prata med meg, og de gav meg mange sånne piller, tilslutt merka jeg ingenting og visste ingenting. har de lov til det, da?

Foreldra mine kom og henta meg etter en stund
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres ut som en utrolig skremmende opplevelse på flere måter enn en. Du forteller om angstanfallet ditt og jeg tolker ditt spørsmål dit at du lurer på hvorfor dette skjedde akkurat da det skjedde. Det kan være mange grunner til det. Mange ganger kan det være en liten ubetydelig detalj som bringer alle vonde minnene tilbake.

Du forteller også at i tillegg til å ha et slik anfall ble du hentet i en ambulanse og medisinert. Du forteller ingenting om hvordan du hadde det da ambulansen kom. Ambulansepersonalet har tydeligvis vurdert at du trenge medisiner for å få anfallet i sjakk. Det har de lov til, men du/dine foreldre har lov til å klage på det.

Jeg vet ikke om du går til behandling for dine oppleverlser, men det kan være veldig nyttig å få snakket med en psykolog for å få jobbet gjennom det du har vært utsatt for slik at du slipper slike anfall igjen.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om konfliktløsning?

Hva handler det ofte om når man bruker hersketeknikker?