Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet og sliter med depresjon.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som blir mobbet. Jeg driver også med selvskading. jeg sliter med depresjon. mamma vet at jeg skader meg men hun vet ikke hva hun skal gjøre. jeg sjønner ikke helt meningen med livet lengre. Jeg skal snart til faslegen min for å få hjel. jeg trenger bare råd fra dere. det er som om det er en stor svart klump inni meg som bare vokser og vokser for hver gang jeg blir mobbet. jeg som oftest blir jeg kalt for feit,din jævla hore,bitch,misfoster og sånne ting hver jævla dag.Jeg gjør det bra på skolen og får gode karakterer. på skolen later jeg som at alt er bra men det er ikke det. jeg trenger virkelig råd fra dere! jeg har også hatt selvmordstanker. pliis svar hadde trengt et godt råd akkuratt nå!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som mobbingen er årsaken til at du er deprimert.  Da er det jo veldig viktig at skolen tar tak og gjør noe for å få helt slutt på mobbingen.  Det blir viktig at du får fortalt dem om ALT som foregår av mobbing.  Jeg vet det kan være vanskelig å si ifra om, men det er VELDIG viktig at du gjøre det.  Få hjelp av moren din til å si ifra til skolen.  -På nytt og på nytt om det ikke blir bra. 

 

Så er det selvsagt viktig at du får hjelp til å takle de vanskelige følelsene.  Bra du har bestilt time hos fastlegen.  Fastlegen kan for eksempel henvise deg til en psykolog.  Ta imot den hjelpe du kan få.  Du kan selv forsøke å stå imot noe av det du opplever ved å tenke at det faktisk er de som sier sånne dumme ting som har problemer.  Dette handler virkelig om ukloke kommentarer!  Minn deg også selv på at du er en bra jente. Vær med folk som ER hyggelige og hold deg unna dem som ikke er bra.  Sats videre på skolen.  Ikke la andres ukloke handlinger få ødelegge for deg. 
 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser