Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få alle til å slutte å mase på meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

alle rotter seg sammen mot meg. hei, jeg er en jente på 14 år, jeg går på ungdomsskolen andre året, forrige skole år gjorde jeg en rekke dumme ting, p.g.a. følelser jeg ikke vil inn på. noen ganger var jeg ikke klar over at det var jeg som gjorde det. jeg ble oppdaget og de tvinger meg til psykolog. jeg mener at jeg at jeg ikke trenger hjelp men de tvinger meg likevel. jeg er veldig glad i myter og legender, og jeg bruker en persisk en for å hjelpe meg selv ut av situasjonen. pluss at læreren og rektoren avtalte med meg at de ikke skulle si noe om det til venner av meg eller andre medelever med mindre jeg godkjente det og at jeg skulle bestemme hvem som skulle være innblandet i saken. men de spurte meg ikke engang da de informerte tre venner av meg. de spurte foreldrene mine, de sa ja, og jeg visste det ikke engang før foreldrene deres kom for å møte meg. og nå inngår de alle disse avtalene og går på møter uten at jeg vet det. nå er det minst 20 personer, familien min, og omtrent hele personalet på skolen som vet om det. før så de den jenta jeg ville at de skulle se: livsglad, blid, hyggelig. før var jeg den heldige som hadde masse venner i tilleg 7 bestevenner som hun stolte helt på og stolte tilbake på henne mens andre så vidt hadde 1 venn de kunne stole på. de kunne ikke forutse noe av det jeg gjorde. nå virker det som at jeg fulgte med en manual. de lar meg ikke være alene mer og t.o.m. dette skal alle absolutt få til å handle om dem. de må lesse på meg masse skyldsfølelse og anger, de må holde taler om hva jeg har gjort mot dem og om følelsene deres. så jeg gjør det eneste jeg kan gjøre, stenger dem ute og lar nysgjerrigheten deres ta knekken på. vennene mine sier de fortsatt er glade i meg og alt det, men de oppfører seg rart rundt meg og de slutter å snakke når jeg kommer i nærheten og begynner å snakke om noe med meg for at jeg ikke skal føle meg uvel. hva skal jeg gjøre, er jeg gal, trenger jeg å bli sperret inne eller noe, HVA SKAL JEG GJØRE FOR Å FÅ DEM TIL Å SLUTTE Å MASE PÅ MEG?? JEG SPREKKER SNART OG DA GJØR JEG SIKKERT NOE JEG KOMMER TIL Å ANGRE!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Du skriver ikke så mye om hva det er som har skjedd, men det høres ut som om mange rundt deg er blitt bekymret for deg. Det er kanskje  det du gjorde forrige skole år som har gjort det så mange har blitt bekymret.

 

Det at du har gjort en del dumt uten vite at du selv har gjort tingene som er grunnen til at alle er bekymret. Det at de tvinger deg til å gå til psykolog er for å hjelpe deg til å unngå at det skjer igjen. Det kan ikke være godt for deg å vite at du kan havne i situasjoner der du gjør dumme ting uten å være klar over det.

 

Det beste er om du tør å ta i mot hjelpen fra psykologen, prøve å bli kvitt de vanskelige følelsene. Sprekker du og gjør du ting du angrer på blir masingen bare verre og da vil de virkelig gjøre alt de kan for at du skal få hjelp til å unngå at det skjer en gang til.

 

hva tror du kan hjelpe deg til å få det bedre? Ut i fra det du skriver høres ikke at det er lett for deg å greie å få det bedre alene. Det å si i fra at du føler deg sviktet fordi for mange har blitt blandet inn synes jeg at du bør gjøre. kanskje psykologen kan hjelpe deg til dette? I hvertfall tror jeg du fortjener å få en god forklaring.

 

Jeg tror du bør tenke at folk vil deg vel, snakk med foreldrene dine. Ta i mot hjelp!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser