Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dø, men vil ikke dø. jeg trenger hjelp fort!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg er en jente på 13 år,som har hatt deprisjoner en god stund nå.Føler ikke at livet har noe meining og har også tenk MYE på selvmord. Men jeg vil dø,men vil ikke dø.Vil heller at folk ska vite hvordan jeg har det. Se hvor galt dette er.. Har fått mye hjelp av helsesøster,men det hjelper ingenting. TRENGER HJELP FORT ! OGSÅ TIPS FOR HVORDAN OVERlEVE SELVMORD !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Når jeg leser det du skriver lurer jeg på om du har fortalt helsesøster hvor vanskelig du har det? Har du snakket med foreldrene dine om hvor vanskelig du har det? Er det så ille bør du kanskje be om annen hjelp. Du må si i fra til voksne om hvor vanskelig du har det.

 

Jeg er usikker på om du mener at du vil ha hjelp til å overleve eller overveie selvmord? Man overlever ikke selvmord. Selvmord er å ta livet av seg selv, og man overlever ikke hvis man greier å ta livet av seg selv. Ønsker du å skade deg selv eller skremme andre til å bry seg, er det bedre å si i fra til noen.

 

Det er mulig å få hjelp, men du må være ærlig om hvor vanskelig du har det. Synes du det er vanskelig å snakke med de rundt deg er det andre steder du kan prøve deg. Du kan ringe anonymt og gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 eller Hjelpetelefonen for psykisk helse (drives av Mental Helse) på nummer 810 300 30. Disse plassene kan du prate med noen som er gode til å lytte og forstå deg, og som kan gi deg de rådene og hjelpen dun trenger.

 

Håper dette kan hjelpe deg!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser