Hopp til hovedinnholdet

Snakker mye i søvne.

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei :) jeg har et lite problem med snakking i søvne. og vil gjerne ha lnoen tips og triks for å slutte:) Jeg har alltid snakket litt i søvne, men spesielt i perioder med mye stress snakker jeg mye. I det siste har jeg enkelte netter snakket i vei nesten hele natten sammenhengende i følge kjæresten min. Etter slike nettter er jeg ikke uthvilt neste dag. Det som har vært spesielt merkelig i det siste, er at dager som har vært fyllt av mye negativt stress blir fulgt opp av netter der jeg visstnok ler så jeg rister, mens andre "normale" dager kan jeg i løpet av natten ligge og kjefte på folk jeg feks har jobbet med i løpet av dagen, selv om jeg ikke har noen grunn til det;) Jeg går aldri i søvne. Er ikke dette ganske så merkelig? hadde blitt glad for noen tips og triks for å gi meg med dette:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan jo forstå at både du og kjæresten din kan bli litt sliten når du prater i søvne mye i løpet av natten.  Du sier jo selv at det påvirkes noe av stress.  -Da er nok det stedet å starte.  Avspenning og å legge stress til side i god tid før leggetid er et sted å starte.  Prøv å ikke stimulere hjernen med krevende ting som data/skjermaktivitet, leksejobbing o.s.v. etter kl. 20.00.  Kanskje er råd om å drikke en kopp med beroligende te ("sove-te, camillete, e.l.), en kopp varm melk, et varmt bad, massasje i rolige omgivelser, rolig musikk o.s.v. råd å prøve.  Hvis det varer, kan du jo prate med en lege om dette.

 

Du kan også finne tips og informasjon på nettsiden til Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer. 

 

Kanskje kan det være til hjelp å sove på hvert sitt rom en stund, eller i alle fall med "sov-i-ro" i ørene, så det ikke blir unødvendige forstyrrelser. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser