Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kommer jeg i kontakt med psykolog?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 20 år gammel jente som ønsker å gå til psykolog, og få litt hjelp til å samle tankene og kanskje litt hjelp til å tenke litt anderledes etter et veldig, veldig tungt brudd. jeg har sendt en mail til helsestasjonen her, men fikk svar tilbake at det tilbudet kunn gjelder de inntil 18år. Hvor kan jeg hendvende meg for å få en time? Er jeg nødt til å betale en viss egenandel eller finnes det gratis tilbud? Vil helst betale minst mulig ettersom jeg er student, og pengene ikke alltid strekker helt til. Må jeg ta kontakt med fastlegen min? Bor i Vestfold området om dette har noe å si. Takk for hjelp !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Så leit at helsestasjonen for ungdom har 18års grense. Der er det store variasjoner rundt omkring i landet. Du bør ta kontakt med fastlegen din. Han eller hun kan hjelpe deg med henvisning enten til privat praktiserende psykolog eller til DPS (Distrikts psykiatrisk senter). Begge deler innebærer egenandel inntil en går over på frikort.

 

Er du student på et lærested har de ofte en studenthelsetjeneste. Sjekk ut hvilket tilbud de har.  Er du student ved Høyskolen i Vestfold har du sjekke ut studenthelsetjensesten.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser