Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13, føler håpløshet, er trist, lei og føler seg tom.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er tretten år og føler allerede at livet går hardt i mot meg. Jeg har egentlig ingen grunn. Jeg er en jente som har mange gode venner, har en fin familie og alt. Likevel er det et stort hinder i livet mitt, og jeg ser absolutt ingen utvei. Jeg er sliten og lei, har ikke mer energi igjen. Jeg føler meg tom, håpløs, hjelpeløs, trist og ikke minst slem. Jeg har så dårlig samvittighet for at jeg ikke er en normal jente, siden mamma og pappa fortjener ikke rotet jeg har lagd. Jeg føler at jeg bare kan hoppe frem i tid og bo på gata for å bli narkoman, så sparer jeg alle mye tid. Skole ødelegger meg, ok, jeg får ingen til å skjønne det. Jeg ber om hjelp, men ingen hører meg. Vær så snill, jeg har så lyst til å gi opp nå. Hva skal jeg gjøre med denne håpløsheten? Jeg får det ikke til lenger, og det er så vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Å nei! Jeg synes det er veldig trist at du føler det på den måten. Og jeg må si jeg blir ganske bekymret når jeg leser dette! Ut ifra det du har skrevet her så tenker jeg at det er utrolig viktig at du får hjelp til å komme deg ut av denne håpløsheten! Det er kjempeflott at du skriver inn hit til ung.no, og jeg skal forsøke å lede deg litt videre, og jeg håper at du klarer å holde ut, og følge opp det jeg sier. Ikke gi opp, det er nemlig håp!!!

Først og fremst: Du sier du har bedt om hjelp, men at ingen hører deg. Det synes jeg er utrolig trist å høre! Og litt skummelt! Hvor har du bedt om hjelp? Jeg vil tipse deg om å oppsøke helsesøster på skolen din, eller eventuelt på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Kan hende det holder å snakke med helsesøster noen ganger, men det kan også hende at helsesøster ser at det er bohov for å henvise deg videre slik at du får snakke med en psykolog eller psykiater. På mange helsestasjoner for ungdom finnes det psykolog tilgjengelig, mens andre steder gjør det det ikke. Uansett er det en enkel sak å henvise deg videre om det er behov for det! Husk at dette kan ta veldig lang tid, og det kommer oppturer og nedturer, men enten du ser det eller ikke peker pila hele tiden litt oppover når du ikke lenger står alene i dette!!!

 

Også må jeg jo også si det at jeg er sikker på at uansett hva slags rot du har laget, så er foreldrene dine veldig glad for at det er nettopp du som er datteren deres!

Hilsen

 

 

Camilla (helsesøster)


i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser