Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med depresjoner.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år og går 2. året på videregående skole. I 9. klasse kom jeg ut av skapet som biseksuell. Tiden etter gikk ikke særlig bra. Jeg har vært gjennom masse mobbing og negativitet. Jeg har også vunnet over selvmordtanker. Nå, 3 år senere har problemene kommet tilbake. Jeg tror egentlig aldri de var helt borte. Har snakket med sosiallærer regelmessig i disse 3 årene etter 9. klasse, og har fått hjelp fra nye venner. Jeg sliter med depresjoner. Nå har jeg sluttet å gå på timer for å få hjelp, men jeg trenger det. Hvordan kan man bli kvitt depresjoner? Jeg har fått vite noe om piller, men ikke hvilke, vet dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra du har pratet med sosiallærer og med venner.  Når man har det vanskelig, er det godt å ha noen støttespillere, og noen som kan hjelpe en til å rydde litt i tankene og prøve å få det litt bedre.  Ved depresjon kan samtaleterapi virke, og medisiner kan virke.  Jeg vil anbefale deg at du prater med fastlegen din om dette.  Fastlegen din kan henvise deg til psykolog e.l. og fastlegen kan også, sammen med deg, vurdere om det kan være lurt å starte med en form for medisiner. 

 

Bestill en time hos fastlegen din nå, så du får hjelp videre. Det er også mulig å få hjelp på Helsestasjon for ungdom eller i skolehelsetjenesten.

 

Ha det godt!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser