Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke råd til psykologtimer, hvem kan hjelpe meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år som er helsefagarbeider lærling. Jeg har følt veldig lenge at jeg vil gå til psykolog og få pratet litt om ting jeg sliter med. Nå føler jeg at jeg trenger det mere enn noen gang. Men som lærling og student har jeg ikke råd til å betale 600kr for en time hos psykolog, som lærling har jeg heller ikke noe helsesøster på en skole og henvende meg til. Er det ikke noe tilbud for lærlinger i oslo ? Hvor kan jeg få hjelp når ikke foreldrene mine eller noen rundt meg tar ansvar ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.


Det er slik at du må betale egenandel når du skal til psykolog (du må være henvist fra fastlegen din). Egenandelen må du betale til du får frikort. For 2013 er er grensen for frikort 2 040,-. Det betyr at når du selv har betalt minst dette beløpet for psykologtimer, så får du frikort og det vil være gratis å gå til psykolog resten av året.

 

Selv om du er 18 år, så har foreldrene dine fortsatt forsørgingsplikt for deg så lenge du går på videregående skole eller er lærling. Det betyr at dine foreldre skal være med på å dekke dine utgifter til mat, husleie, klær, medisinutgifter, egenandel til lege/psykolog og så videre. Du skriver ikke noe om du bor alene eller sammen med foreldre. Du kan kanskje ha rett til å få barnebidrag, du bør kontakte NAV på tlf: 55 55 33 33 så kan vi avklare dette.

 

Du kan også henvende deg til NAV kontoret i din bydel, og søke om økonomisk støtte til å få dekket egenandelen for psykologtimer (økonomisk sosialhjelp).  Vi kan ikke her på ung.no si om du får det innvilget eller ikke, da det må vurderes av en saksbehandler.

 

Vi vil anbefale deg som nevnt ovenfor, å gå innom NAV kontoret der du bor. Vi kjenner dessverre ikke til tilbud som gjelder for lærlinger.

 

Vi håper det ordner seg for deg.

 

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser