Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 17 ønsker å finne noen å dele livet med og ønsker å bygge selvtillit.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg driver å tenker veldig mye på fremtiden nå. Jeg er redd for og dø alene og med det mener jeg ikke av venner eller familie, men jeg har lyst på noen og dele livet mitt med i fremtiden og jeg er redd jeg aldri kommer til og bli gift eller få unger. Jeg er ikke veldig sosial jeg tør ikke spørre venner om de vil finne på noe med meg og den type ting. Det er mange jenter som jeg kjenner som jeg kunne tenkte meg og vært mere sammen med, men jeg tør ikke og kontakte noe som helst jeg er alltid så redd for at de skal si nei og det tåler jeg ikke. Jeg er heller ikke noe så super skole flink. Jeg prøver så godt jeg kan, men det er ikke bra nok i forhold til andre jeg tenker så jeg også redd for ikke og komme inn på påbygg på VGS og videre utdanning etter det. Jeg frykter jeg skal enda opp dårlig utdanning og helt aleine. Det er også slik at jo mere jeg tenker på det jo mere deprimert blir jeg så det blir litt som en ond sirkel. Veit dere om noen jeg kan prate med helst på nettet har ikke lyst at noen andre skal vite om dette. Eller noe annet jeg kan gjøre med det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du skriver til oss i ung.no og deler din historie!

Du er ikke alene om å ha det sånn, og vit at det finnes håp!!! Du er heldigvis ung, og mange år igjen før du skal slå deg helt til ro går jeg ut ifra? Jeg synes det høres ut som en god invistering å jobbe litt med selvtilliten fram til det.

Jeg er usikker på om det finnes noe nettsted som kan hjelpe deg over tid, altså som en slags chatte-service eller no. Det du eventuelt kan oppnå på nett, tenker jeg, er den friheten til "finne deg selv" ved å for eksempel logge deg inn på et chatte-forum og kommunisere med folk der. Noen kan oppleve å kunne snakke litt friere og utfordre seg selv litt på slike forum da man ikke sitter ansikt til ansikt med personen man snakker med, og dermed unngår å utlevere seg selv i forhold til kroppsspråk og ikke minst utseende. Når det er sagt er det jo viktig for ditt formål å ikke late som at man er en annen, men heller bruke det som en sosialiseringsarena. Det kan jo kanskje være nyttig å lete frem forum der du finner folk som er interessert i det samme som deg.

Videre tenker jeg jo at det også er nyttig for deg med sosial trening, og det å utfordre deg selv i forhold til det. Jeg legger ved noen artikler, kanskje du får noen gode tips ut ifra disse?! Et tips er jo å begynne litt i det små. Pek deg ut et par av kompisene dine, ta mot til deg og spør om du kan være med, eller om de har lyst til å finne på noe. Om du får nei, så er det likevel kanskje ikke verdens undergang!!!

Også tenker jeg at det også kan være nyttig å snakke litt med for eksempel helsesøster! Hun kan være en slags sparringspartner i dette. Med henne kan du diskutere ulike dilemma du kommer opp i, du får sosial trening og kommunikasjonsøvelse ved å snakke med henne, og hun har erfaring med lignende tilfeller. Om du synes det er vanskelig å gå og snakke med helsesøster på skolen din kan du jo oppsøke helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor!

Jeg ønsker deg masse lykke til!!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser